avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare retroactiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare retroactiva

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in doua probleme:

1. Cu cate zile in urma se poate angaja retroactiv? De exemplu suntem in data de 30.05 s-ar putea sa fac o angajare cu data de 01.05?

2. Daca ii fac angajarea cu fractiune de norma(2 ore) este suficient pentru a-i servi la o internare in spital 2 saptamani? cu alte cuvinte sa nu fie obligat sa-si plateasca din buzunar spitalizarea.

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 09:30, 30 Mai 2013
1. Conf 16 alin 2 CM anterior începerii activităţii, contractul individual de muncă se înregistrează în registrul general de evidenţă a salariaţilor, care se transmite inspectoratului teritorial de muncă.
Conf art 4 alin 1 lit a HG 500/2011 completarea, respectiv înregistrarea în registru şi transmiterea registrului se fac la angajarea fiecărui salariat, cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de către salariatul în cauză;
Conf art 9 alin 1 lit a si alin 2 HG 500/2011 constituie contravenţie netransmiterea registrului cu elementele contractului individual de muncă cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de către salariatul în cauză. Se sancţionează cu amendă de 10.000 lei pentru fiecare persoană primită la muncă fără transmiterea la inspectoratul teritorial de muncă a registrului completat cu toate elementele contractului individual de muncă, fără ca amenda totală cumulată să depăşească suma de 50.000 lei.

Deci puteti incheia un CIM retroactiv de la ce data doriti, insa daca sunteti prins, fapta constituie contraventie, iar amenda e destul de mare.

2. E suficienta o fractiune de norma. Daca ai CIM, indiferent de norma, esti asigurat medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere cim pe itmonline midadu midadu Am o nedumerire in legatura cu transmiterea unui CIM pe portalul itmonline si anume: in data de 12.01.2011 am inregistrat in Revisalul societatii un CIM cu ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract individual de munca retroactiv sergiupan sergiupan Va rog sa spuneti va rog frumos daca este posibil ca sa inregistrezi un Contract de Munca retroactiv? Este vorba despre un contract care ar trebui inregistrat ... (vezi toată discuția)
Carte de munca yulianaz81 yulianaz81 Buna ziua ,am si eu o intrebare.Sotul meu lucreaza la o firma din data de 1 aprilie 2014,acum in luna iulie patronul ia spus ca ii va face contract de munca ... (vezi toată discuția)