avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se poate modifica contractul individual de munca pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se poate modifica contractul individual de munca pe parcursul sarcinii?

Buna ziua,

Sunt angajata la o societate de 3 ani si jumatate pe perioada nedeterminata, program de 8 ore/zi. De 2 luni am aflat ca sunt insarcinata, i-am instiintat iar ei la nici o luna dupa instiinarea facuta de mine vor sa-mi modifice contractul de la 8 ore la 2 ore. Este legal, au dreptul sa faca asa ceva? Si una peste alta am mai aflat ca nici taxele nu sunt platite de aproape 6 luni. Ce pot face in aceasta situatie. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:06, 30 Mai 2013
Ei va pot propune asa ceva, insa dvs nu aveti obligatia sa acceptati o astfel de modificare.

Neplata contributiilor sociale de catre angajator poate face obiectul :
- unui litigiu de munca care sa vizeze neexecutarea contractului de munca de catre angajator, prin neindeplinirea obligatiei de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat
Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate.

- unei sesizarii la ANAF in legatura cu neplata contributiilor sociale, ceea ce poate declansa un control de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca elisabeta05 elisabeta05 Am contract de munca perioada nedeterminata din 2015 la o firma .Am fost internat in spital ,I-am cerut adeverinta de salariat ,ezitand multe zile pana mi-a ... (vezi toată discuția)
Neplata contributiilor sociale de catre angajator roxxa_m roxxa_m Buna ziua lucrez de 5 ani la o societate si astazi am aflat de la contabilitate ca nu mi s-au platit de catre angajator contributiile retinute din salariu si ... (vezi toată discuția)
Plata contributilor elialy elialy tot la firma unde lucrez nu s-au platit contributile catre stat dar pe fisa de salar sant retinute. Ce ar trebui sa facem? (vezi toată discuția)