Sunt angajata la o societate de 3 ani si jumatate pe perioada nedeterminata, program de 8 ore/zi. De 2 luni am aflat ca sunt insarcinata, i-am instiintat iar ei la nici o luna dupa instiinarea facuta de mine vor sa-mi modifice contractul de la 8 ore la 2 ore. Este legal, au dreptul sa faca asa ceva? Si una peste alta am mai aflat ca nici taxele nu sunt platite de aproape 6 luni. Ce pot face in aceasta situatie. Multumesc anticipat!
Ei va pot propune asa ceva, insa dvs nu aveti obligatia sa acceptati o astfel de modificare.
Neplata contributiilor sociale de catre angajator poate face obiectul :
- unui litigiu de munca care sa vizeze neexecutarea contractului de munca de catre angajator, prin neindeplinirea obligatiei de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat
Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate.
- unei sesizarii la ANAF in legatura cu neplata contributiilor sociale, ceea ce poate declansa un control de specialitate.
Contract de munca
elisabeta05
Am contract de munca perioada nedeterminata din 2015 la o firma .Am fost internat in spital ,I-am cerut adeverinta de salariat ,ezitand multe zile pana mi-a ... (vezi toată discuția)