avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Disparitie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Disparitie

Am un frate disparut din anul 1990. Nu a fost casatorit. Nu mai stim nimic despre el.
Ambii parinti au decedat, acum 2 ani si opt luni si respectiv 5 luni.
Eu si ceilalti 3 mostenitori(doi frati si copilul unui alt frate decedat) vrem sa facem dezbaterea succesiunii. Ne trebuie insa o hotarare judecatoreasca declarativa de moarte, a fratelui disparut.
Care sunt pasii de urmat intr-o astfel de situatie ?
Este obligatorie solicitarea unui certificat de calitate de mostenitor, de la un notar public, pana la rezolvarea situatiei(in instanta), cu fratele disparut ?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire sanduvasile sanduvasile Am un frate disparut din anul 1990. Nu a fost casatorit. Nu mai stim nimic despre el de atunci. Ambii parinti au decedat si ceilalti 4 mostenitori(trei frati ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Mostenire dmhyou dmhyou buna ziua, situatia este: sunt 4 fratii, moare unu care nu are copii si nu este casatorit(statea in concubinaj cu cineva de 10 ani) si are o casa in ... (vezi toată discuția)