Buna ziua. Am o problema cu acest formular, PD A1. Sunt in concediu de ingrijire copil. Am suspendat indemnizatia la Serviciul de prestatii sociale, pentru ca ingrijesc o persoana in Austria, pentru 2 luni, urmand sa revin in tara 2 luni, dupa care iar merg in Austria 2 luni, s.a.m.d.. Familia la care locuiesc imi cere formularul PD A1. Casa Judeteana de Pensii spune ca nu stie de acest formular. Va solicit sprijin, de unde obtin acest formular? Pe un site austriac am gasit urmatoarele informatii:
"Dacă în paralel cu o activitate independentă în Austria exercită o activitate lucrativă dependentă în țara de origine, atunci îngrijitorul de persoane trebuie să solicite formularul PD A1 în țara sa de origine. Prin acesta se documentează că persoana în cauză se supune dispozițiilor legale ale statului său membru. În cazul unei boli sau al unui accident este astfel clar reglementat, care asigurator este competent."
Initial am concluzionat ca e vorba de formularul A1 (fostul E101), dar eu nu sunt detasata, sunt in CIC.
Va multumesc.
Formular e101 sau a1
roth
Am infiintat o firmä de intermediere in domenuil ingrijire persoane in virstä pe termen determinat.Persoanele vor fii detasate pe o periadä minimä de 3 ... (vezi toată discuția)