Am depus in 18 02 2013 ( dupa intrarea in vigoare a NCPC-15 02 2013 ) la judecatoria specificata in PV , o contestatie la PV de contraventie intocmit de Politia Rutiera din 18 02 2013 ( inclusiv documente pe care le-am considerat relevante in apararea mea si in sustinerea anularii respectivului proces-verbal ) si nici pana in prezent nu a primit termen .
M-am interesat la judecatorie -arhiva personal de 3 ori ( dupa ce am stat la o coada infernala de fiecare data ) daca politia a depus intampinare si mi s-a raspuns ambigu : ba e prea devreme , ba ca dosarul este la judecator , ba ca noile proceduri nu sunt clare si sa inteleg ...
Cer teste ca suntem in 30 mai 2013 , au trecut peste 100 zile si eu nu am termen .
a trecut si mama termenului ( 60 zile ) care reiesea din codul rutier si din NCPC
Va rog sa ma sfatuitii sa fac .
Mi-am reparat masina - o parte pe banii mei , politia considerand ca e culpa comuna cu celalalt conducator auto in urma coliziunii + suspendarea permisului pe 2 luni ( conduc in prezent pt. ca l-am luat de la Politia Rutiera inapoi pe baza unui document de la Judecatorie ca am depus Contestatie )+ am platit amenda in 24 ore ( pe care vreau sa o recuperez)
Deci , ce sa fac?????
Nu aveti decat sa asteptati sa fiti citata la termen .Ce a depins de dv ati facut
Poitrivit regulilor instituite de noul cod , intampinarea vi se va comunica,existand obligatia de a va formula un raspuns intr-un termen de 10 zi;e dela comunicare. In termen de 3 zile de la comunicarea raspunsului dv, instanta va stabili primul termen de judecata care va fi de cel mult 60 zile de la data rezolutiei judecatorului prin care a fixat primul termen de judecata.