avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plângere împotriva unui PV din 18.02.2013 (aproape ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plângere împotriva unui PV din 18.02.2013 (aproape un an) care nu a primit termen nici pânã în prezent

Am depus in 18 02 2013 ( dupa intrarea in vigoare a NCPC-15 02 2013 ) la judecatoria specificata in PV , o contestatie la PV de contraventie intocmit de Politia Rutiera din 18 02 2013 ( inclusiv documente pe care le-am considerat relevante in apararea mea si in sustinerea anularii respectivului proces-verbal ) si nici pana in prezent nu a primit termen .
Suntem in 05 01 2014 , peste 1 luna se face un an de la accident si in 18 feb 2014 un an de când am depus contestatie la PV si nu am nici un termen, citatie etc ... nimic ....nimic ..... Va rog sa ma sfatuitii sa fac .
Mi-am reparat masina - o parte pe banii mei , politia considerand ca e culpa comuna cu celalalt conducator auto in urma coliziunii + suspendarea permisului pe 2 luni ( conduc in prezent pt. ca l-am luat de la Politia Rutiera inapoi pe baza unui document de la Judecatorie ca am depus Contestatie )+ am platit amenda in 24 ore ( pe care vreau sa o recuperez)
Deci , ce sa fac?????

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 09:46, 13 Ianuarie 2014
faceti o cerere la judectoria respectiva ( o puteti depune si on-line) in care splicitati lamuriri in legatura cu situatia dvs. atasati dovada ca ati depus contestatia si cand.
Dupa procedura noua judecatoria trimite petentului intampinare la care trebuie sa raspunda in termen de 10 zile, plangerea mai trebuia timbrata cu 20 de lei, in caz contrar se anuleaza plangerea. Probabil acea intampinare a fost afisata la domiciliu, nu ati avut cunostinta despre ea si atunci s-a anulat contestatia.
Sper ca am descris cat de cat corect procedura, dna av. antoanelageaman poate confirma sau infirma supozitia mea.
Ultima modificare: Duminică, 5 Ianuarie 2014
cyan, moderator
rationamentul este corect pana la un punct...daca ar fi fost asa ar fi vazut pe posrtal.just.ro ca i s-a anulat cererea...din cate inteleg nu se vede nimic.
La portalul justititiei m-am gandit si eu dar din moment ce nu are nr. de dosar inseamna ca nu poate gasiti informatiile acolo nici daca cauta dupa nume.
Tot direct la judecatorie trebuie sa solicite lamuriri.
cyan a scris:
plangerea mai trebuia timbrata cu 20 de lei, in caz contrar se anuleaza plangerea. Probabil acea intampinare a fost afisata la domiciliu, nu ati avut cunostinta despre ea si atunci s-a anulat contestatia.

Presupunerea dvs. este eronată.

Întâi că plângerea nu trebuia timbrată pentru că a fost introdusă pe rolul instanței în februarie 2013. O.U.G. nr. 80/2013, actul normativ care prevede timbrarea plângerilor contravenționale, a fost publicată în M.O. din 29 iunie 2013.

Mai apoi, nu există nicio legătură între afișarea unei întâmpinări și anularea unei cereri de chemare în judecată. Nu există și nici nu poate exista o prevedere legală care să susțină afirmația ”nu ați avut cunoștință de întâmpinare și atunci s-a anulat contestația”.

O cerere de chemare în judecată nu se anulează așa, peste noapte, fără ca reclamantul să fie înștiințat. Mai întâi i se pune în vedere acestuia, prin adresă scrisă, să completeze lipsurile constatate de instanță. Încheierea prin care se anulează cererea de chemare în judecată se comunică reclamantului întrucât acesta poate să o atace cu cerere de reexaminare.

@ catalina.p

Situația este una cel puțin jenantă.Trebuie să cereți instanței să vă comunice care este stadiul procesual al cauzei, în special având în vedere că:
-instanța nu v-a comunicat că plângerea ar necesita completări sau lămuriri;
-dacă plângerea nu necesită completări sau lămuriri, atunci trebuiau respectate termenele de la art. 201 Cod procedură civilă;
-plângerile împotriva proceselor-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor se soluționeaza cu celeritate.

Cunosc foarte bine gradul de încărcare cu dosare al instanțelor, dar o perioadă de aproape un an fără ca măcar să nu fi fost comunicate cererea de chemare în judecată și întâmpinarea este o perioadă exagerat de mare. Ar fi bine să vă uitați și pe site-ul instanței. Plângerea, odată primită, era obligatoriu să fie înregistrată în ECRIS, deci a primit număr de dosar.
Ultima modificare: Duminică, 5 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Contestatie a unui pv incheiat de politia rutiera din 18 02 2013 - nu a primit termen nici pana in prezent catalina.p catalina.p Am depus in 18 02 2013 ( dupa intrarea in vigoare a NCPC-15 02 2013 ) la judecatoria specificata in PV , o contestatie la PV de contraventie intocmit de ... (vezi toată discuția)
Executare silita rovignieta dar am contestatie a procesului anterior executarii Sylvian2010 Sylvian2010 buna ziua. Sotia mea a primit o amenda pe rovinieta. procesul verbal a fost facut in 5 luni de la data constatarii contraventiei dar I-a fost adus la ... (vezi toată discuția)
Scrisoare de inaintare AurelOlteanu AurelOlteanu Buna ziua, Prietenei mele i a fost suspendat permisul si a primit si 10 puncte de penalizare, insumand 1450 lei. Ambele sanctiuni au fost scrise pe acelasi ... (vezi toată discuția)