avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neexistenta Fisei Postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neexistenta Fisei Postului

:luck:Buna seara.Poate raspunde(disciplinar sau penal) un angajat caruia nu i-a fost intocmita o fisa a postului la angajare?Este vorba de neglijenta acestuia si a sefului direct in gestionarea combustibilului unui parc auto.Primul este sofer si nu recunoaste prejudiciul,iar al doilea este seful serviciului aprovizionare.Seful serviciului a cunoscut despre prejudiciu dar a neglijat (1 an)raportarea catre sefii ierarhici incercand sa-l acopere.Sta in picioare scuza soferului vis-a-vis de fisa postului?
Cel mai recent răspuns: ContSters81953 , utilizator 20:37, 5 Martie 2009
Depinde ce anume i se reproseaza.
Nu inteleg exact care este sarcina de serviciu care nu a indeplinit-o.
I se reproseaza ca nu mers cu foaia de parcurs la semnat in acest timp(1 an) ,el totusi predand foaia de parcurs responsabilului de parc auto zilnic.Nici responsabilul de parc auto si nici seful nu au respins foaia ca fiind nesemnata.Soferului i se imputa benzina din acest an pe motiv de neindeplinire a sarcinilor de serviciu.Va multumesc!
Luand in considerare ca nu aveti dovada ca salariatul a fost informat cu privire la obligatia avizarii fisei de parcurs de catre o persoana anume nu vad cum poate fi sanctionat.
Aceasta obligatie de unde anume rezulta? Cine ar fi persoana care ar trebui sa avizeze fisa respectiva?
Nici responsabilul de parc auto nu are fise de post?Acesta cunoaste faptul ca se cere un aviz anume?
Avizarea respectiva cine trebuia sa o dea? Persoana respectiva cum isi justifica neindeplinirea sarcinii de serviciu de a semna foile de transport?
Din expunere rezulta ca 3 persoane nu au indeplinit sarcinile de serviciu. De ce sunt doar 2 cercetati?
Personal consider ca nu i se poate imputa benzina pentru 1 an soferului si conducerea are obligatia de a urmari activitatea salariatilor.
Aveti perfecta dreptate in privinta supravegherii angajatilor.Nu este facuta corespunzator.Probabil ca este si vina serviciului RUNOSI ptr fisele postului.Sincer eu lucrez aici de 8 ani si nu am primit niciodata fisa postului.Mi-am facut treaba asa cum am auzit de la colegi.Din fericire, pentru mine nu au fost probleme.Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnarea foilor de parcurs in institutiile publice ContSters259278 ContSters259278 Buna ziua ,lucrez intr-o institutie publica unde foile de parcurs transport persoane am inteles ca sint obligatorii. Sint incadrat ca si Consilier,ne avand ... (vezi toată discuția)
Amenda vigneta, in sarcina angajatului sau a angajatorului SzAlex SzAlex Bună ziua! Lucrez la o instituţie de stat în domeniul administrativ. Anul trecut am primit o masină cu care aveam misiunea de a rezolva problemele firmei, ... (vezi toată discuția)
Amenda primita de societate-efect- imputatie salariat sau desfacere ctr munca zonia zonia Exista urmatoarea situatie: datorita neglijentei si altor factori responsabilul auto nu a platit la timp taxa de drum pt un auto de gabarit mare inregistrat ... (vezi toată discuția)