avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea copilului concubinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea copilului concubinului

buna. am o prietena care a stat in concubinaj 11 ani in concubinaj. Apartamentul este cumparat de amandoi in contract sunt trecuti amandoi , cu parti egale. in tot acest timp baiatul concubinului nu a tinut legatura deloc sub nici o forma cu tatal lui, in ultimii cinci ani a fosst ff bolnav, cheltuieli la medic, internari, tratamente. In urma cu doua saptamani concubinul a decedat. Prietena mea a suportat toate cheltuielile de inmormantare, inclusiv masa la restaurant. In ziua inmormantarii a aparut baiatul care vrea partea tatalui din apartament. La cat are drept din apartament??
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 11:01, 31 Mai 2013
La jumatate din apartament, adica la toata cota tatalui.
Cheltuielile cu inmormantarea alcatuiesc pasivul mostenirii.
La fix 1/2 din apartament. Concubina nu are drept de mostenire , ea va detine in continuare ceea ce a cumparat, adica fix 1/2 si dumneaei. Dansa daca insista si doreste are un drept de creanta cu cheltuielile facute cu inmormantarea, care pote intra in datoriile succesiunii, adica dansa ar fi un creditor al succesiunii.
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2013
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire codru_popa codru_popa buna ziua am si eu o intrebare In urma cu 20 ani mama a cunoscut un barbat si au stat in concubinaj pana la decesul mamei in timpul concubinajului au cumparat ... (vezi toată discuția)
Mostenire bogda_24 bogda_24 am un prieten care este singur la parinti. tatal decedat iar mama bolnava. ce trebuie sa faca sau care este procedura mai putin costisitoare. act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Concu catmandu catmandu Sunt de 20 de ani in concubinaj cu aceasta femeie. Avem si un copil care acum are 16 ani. Ne-am cunoscut in Italia in 1997. Atât eu cat si ea eram divortati ... (vezi toată discuția)