avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

am un prieten care este singur la parinti. tatal decedat iar mama bolnava. ce trebuie sa faca sau care este procedura mai putin costisitoare. act de vanzare cumparare, intre el si mama lui sau mostenire, donatie, acum cat este in viata mama lui. apartamentul il mai poate revendica altcineva gen sora mamei, veri, etc?
Cel mai recent răspuns: bogda_24 , utilizator 15:19, 3 Martie 2011
fiind unicul copil, este mostenitor rezervatar de rang I.Va culege practic toata averea dupa parintii sai.
nu este cazul a se intocmi alte documente sau acte.cand va surveni decesul mamei dansului, se va deschide succesiunea si va culege,asa cum mentionam, tot activul/pasivul mostenirii.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nema mostenire catasol catasol Buna seara, Datele problemei: 1) Familie cu 2 copii majori si vaccinati. Survine decesul tatalui. Mostenitorii accepta expres mostenirea. Copii doneaza ... (vezi toată discuția)
Mostenire lia_nedelcu lia_nedelcu Mostenire Va rog, am urmatoarea intrebare: Suntem trei frati, ce drepturi legale de mostenire avem in urmatoarea situatie? Mama mea este recasatorita de ... (vezi toată discuția)
Succesiune montecarlobaby montecarlobaby daca eu si sora mea avem drept de 1/2 fiecare la o succesiune si sora mea decedeaza inainte de preluarea mostenirii cumnatul meu are drept la ceva? si apoi ... (vezi toată discuția)