Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri privind problema mea. Eu sunt webdesigner si am un site unde prezint faptul ca realizez site-uri si teme pentru site-uri conform cerintelor clientului. Acum o luna un client m-a contactat si a cerut o anumita tema pentru un site, si mi-a specificat faptul ca doreste ca tema sa fie realizata de catre mine, si nu copiata sau cumparata de pe internet pentru ca asta ar putea face si el. Eu i-am confirmat acest lucru, insa apoi, din lipsa de timp i-am downloadat tema de pe un anumit site si mi-a platit-o. Acum si-a dat seama ca l-am pacalit si doreste sa ma reclame la politie. Pot pati ceva?
Cam asta puteti pati:
Art. 215 COD PENAL
Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.
Înşelăciunea săvârşită prin folosire de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvârşită în aşa fel încât, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alineatele precedente, după distincţiile acolo arătate.
+ restituirea sumelor incasate + dobanzi si cheltuieli
Chiar daca nu avem niciun contract semnat, ci doar discutii pe mail? El pretinde ca prin site-ul meu unde scrie clar ca temele le realizez personal l-am indus in eroare.
Bilete la ordin
Cent
Am avut o discutie du un coleg. El sustine ca emiterea de bilete la ordin fara acoperire poate fi incadrat la infractiuni.
Este adevarat. Daca da, care sunt ... (vezi toată discuția)