Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri privind problema mea. Eu sunt webdesigner si am un site unde prezint faptul ca realizez site-uri si teme pentru site-uri conform cerintelor clientului. Acum o luna un client m-a contactat si a cerut o anumita tema pentru un site, si mi-a specificat faptul ca doreste ca tema sa fie realizata de catre mine, si nu copiata sau cumparata de pe internet pentru ca asta ar putea face si el. Eu i-am confirmat acest lucru, insa apoi, din lipsa de timp i-am downloadat tema de pe un anumit site si mi-a platit-o. Acum si-a dat seama ca l-am pacalit si doreste sa ma reclame la politie. Pot pati ceva?
Am uitat sa va zic ca in termenii si conditiile site-ului este precizat clar si la vedere ca nu imi asum raspunderea daca o tema este descarcata de pe alt site. Ma ajuta cu ceva?
Dvs specificati acest lucru in termenii si conditiile site-ului dar tema respectiva mai mult ca sigur este protejata de drepturi de autor si nu vad sa fie tocmai legal ceea ce faceti, ingrijorarea clientului este justificata din acest punct de vedere avand in vederea faptul ca el a solicitat in mod expres ca doreste o tema personalizata, unica si nu una copiata.Va sfatuiesc sa ajungeti la o intelegere pe cale amiabila cu persoana respectiva pana nu va depune plangere impotriva dvs, altfel, in opinia mea riscati sa intrati sub incidenta legii penale.
Tema respectiva a fost descarcata de pe un site public, cu acces gratuit tuturor, deci nu este protejata de drepturi de autor. Clientul a primit ceea ce a comandat, numai ca eu nu mi-am respectat intelegerea. Va rog sa ma corectati daca gresesc.
Bilete la ordin
Cent
Am avut o discutie du un coleg. El sustine ca emiterea de bilete la ordin fara acoperire poate fi incadrat la infractiuni.
Este adevarat. Daca da, care sunt ... (vezi toată discuția)