avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Completarea stagiului de cotizare pentru pensie limita ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Completarea stagiului de cotizare pentru pensie limita de varsta

un pensionar cu pensia penalizata pentru ca nu avea stagiul de cotizare minim a desfasurat, ulterior pensionarii, activitatea profesionala in Italia un numar de ani care daca s-ar aduna la anii munciti in Romania ar ajunge la limita minima a stagiului de cotizare.
Intrbare: daca aduce in Romania documentele care atesta numarul de ani lucrati in Italia i se recalculeaza pensia pe care o primeste acum , penalizata ca urmare a neindeplinirii stagiului de cotizare la data pensionarii, data anterioara plecarii in Italia????
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:37, 31 Mai 2013
1. Sa mearga la Casa de Pensii de care apartine unde va completa formularul "E207-Certificat pentru cariera asiguratului".

2. Apoi, in continuare, se va ocupa Casa de Pensii de restul formalitatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea pensiei de la statul italian daniel76 daniel76 Buna ziua, am si eu o intrebare daca beneficiez de pensie de la statul roman de 3 ani si lucrez cu forme legale in Italia de 7 ani pot beneficia de pensie si ... (vezi toată discuția)
Pensionar in romania solicita dupa 10 ani de munca in ue, recalcularea pensiei lungus22 lungus22 Sunt pensionara in Romania din 2004. Am avut 30 de ani de munca in Romania si am mai muncit 10,5 ani in Spania. Solicit pensia in Spania fiindca m-am stabilit ... (vezi toată discuția)
Pensie Muscalu20 Muscalu20 Buna -ziua, soția mea a lucrat 6,7ani in Irlanda si 22 ani in România, Răspundeți-mi varog dacă la ieșirea la pensie de virsta, ani ... (vezi toată discuția)