avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Actiune debransare RADET 2012-2013
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Actiune debransare RADET 2012-2013

Va rog putin suport juridic , am o actiune in instanta pentru obligatia de a face (am cerut debransarea caloriferelor) , Parati : doua Asociatii + RADET , exista cereri depuse la Asociatiile de Proprietari + RADET din iunie 2012 , e vorba de doua imobile , la ambele am acordul vecinilor , la unul doar exista acordul scris al Asociatiei exprimat prin hotărârea adunării generale - "conform cu originalul" (dar nu mi-a fost completata in format tipizat RADET) , la celalalt Administratora n-a furnizat vreun raspuns cererii mele , ambele asociatii au cereri inregistrate solicitindu-li-se sa completeze anexele tipizate RADET (si chiar reveniri la cereri , in 2013) dar nu le-au onorat decit partial si nu in format tipizat RADET . In Intimpinare, RADET cere respingerea actiuni pe motiv ca "cererea obligatorie tipizata nu se regaseste la regie" (desi exista cereri de debransare in temeiul preved. L 325 / 2006). Instanta mi-a cerut sa revin asupra temeiurilor de drept (deci , ce temeiuri de drept mai gasim aici ???) in care solicit:
A.1. ASOCIATIA-Sa completeze fara intirziere documentele tipizate RADET necesare debransarii
A.2. ASOCIATIA-Sa-si dea acordul scris , exprimat prin hotărârea adunării generale
B.1 RADET Constanta-Sa solutioneze cererile de debransare depuse la registratura sa in temeiul preved L 325 / 2006
B.2 RADET Constanta--Sa procedeze la deconectarea imobilelor pe baza intrunirii conditiilor cumulative prevazute in L 325 / 2006 si nu conditionind completarea (imposibila daca nu mai exista un debransat legal pe scara) unei cereri aprobata prin HCA RADET / 29.04.2011 desi o schimba de la an la an pe site ([ link extern ] )
C Obligarea Paratilor solidar si proportional la repararea oricarui prejudiciu cauzat de imposibilitatea debransarii in 2012 (plata costurilor de incalzire coresp. sezonului 2012-2013). Aici s-a precizat intr-un alt dosar (Ordon Presedin. respinsa):"Chiar daca s-ar admite ca , urmare a unei cereri introduse pe dreptul comun , nu s-ar solutiona cererea pina la inceperea furnizarii agentului termic de catre RADET , eventuala paguba creata reclamantilor nu este ireparabila in conditiile admiterii cererii pe dreptul comun , pe calea obligatiei de a face , insotita de daune-interese.)
D. Admisibilitatea debransarii prin Ordonanta Presedintiala (deoarece am avut in 2012 actiune in Instanta de debransare prin OP si mi-a fost respinsa pe motiv ca nu exista fond - drept comun , am reiterat cererea dupa ce am deschis actiunea pe drept comun) . OP a fost motivata atit in temeiul stoparii procedurilor abuzive utilizate de RADET Constanta in debransare precum si pentru prevenirea oricaror alte prejudicii (in ianuarie 2012 s-a produs o inundatie prin spargerea unui calorifer nou - aflat in garantie ! - datorita suprapresiunii si apei netratate RADET , nu era nimeni acasa si apartamentul meu precum si al vecinei de jos au fost inundate / distruse) si , de asemeni , ca incalcarea dreptului la proprietate persista deja de mult timp , debransarea fiind imposibila pina la inceperea sezonului 2012-2013 si probabil fara OP nu va fi posibila nici pina la inceperea sezonului de incalzire 2013-2014).
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Laurentiu D. , utilizator 19:04, 13 Octombrie 2018
1-Interesati-va daca autoritatea locala nu a emis HCM prin care sa interzica debransarea consumatorilor din imobilele de locuit in comun
2-Pentru preintampinarea situatiilor neplacute generate de eventuale defectiuni ale instalatiilor individuale si respectiv prejudicierea vecinilor,incheiati asigurare facultativa a locuintei
A autoritatea locala nu a emis HCM prin care sa interzica debransarea consumatorilor din imobilele de locuit in comun , insa in Constanta exista procedura abuziva pentru \"restrictionarea\" debransarilor , desi :

[ link extern ] /

insa , in realitate , Cererea (fila 01) impusa de RADET Constanta 2013 (procedura de debransare) este ilicita , conditioneaza solutionarea debransarii prin: \"Am luat la cunostinta de toate conditiile obligatorii prevazute in Anexa 1 si ma oblig sa le indeplinesc pentru a obtine avizul favorabil pentru deconectare/debransare\" - inca de pe prima fila , ceea ce incalca preved. Legii 325/2006 deoarece legea nu conditioneaza obtinerea avizul favorabil in vederea debransarii completarea unei cereri de 23 de pagini sau de 32 de pagini , sau de 64 , sau de 128 pagini, impunind conditii excedente cadrului legal (de exemplu in Bucuresti cererea de debransare are 1 fila -

[ link extern ] )
sau
www.radet.ro/files/cerere_debransare.doc‎ )

Sintem foarte multi in Constanta cu aceasta problema a debransarii \"imposibile\" , era important de finalizat un topic cu temeiurile de drept comun + ordon. presedint. pentru o actiune tip \"obligatia de a face\" in cazul in care Asociatiile de Proprietari + RADET nu aplica actele normative in vigoare pentru a sprijini debransarea , ci pentru a o restrictiona.

Degeaba exista preved. L325 / 2006 cind avizul de debransare este conditionat de tipizate ([ link extern ] )

Asteptam putin ajutor si idei pe norme europene , Codul Consumului , Constitutia Rom (egalitatea in drepturi - vezi proceduri total diferite pe orase ; dreptul la prop) , OG 27/2002 : ART. 8 , Legea nr. 52/2003 etc

Am gasit pe acest site peste 86 de postari referitoare la initierea debransarii , doar 5 contineau vagi temeiuri legale pe care s-ar putea baza pertinent o actiune in acest sens , probabil 86 de utilizatori ai site-ului ar fi fost eficient ajutati in actiunile lor daca am reusi sa cumulam niste temeiuri de drept \"ce ar sensibiliza orisice instanta\" ...
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2013
catalin2011, utilizator
Pentru toti cei interesati , mai jos ceea ce merge "pro-debransare RADET" ... Dupa 2 zile de lucru la actiune ... Unele temeiuri se repeta k-s mai multe capete de cerere , unele se suprapun si nu am timp sa le rafinez...
"Lege nr. 230/2007 - ART. 30
"
Legea 230/2007 - Art. 4. - (1)
Lege nr. 230/2007 - Art. 11. - (1)
Legea 230/2007 art. 23 alin 4) , art. 25 alin 3)
Lege nr. 230/2007 - ART. 25 (3)
Legea 230/2007 art. 26
Lege nr. 230/2007 - ART. 28 (1)
Legea 230/2007 -art. 31 (1)

L 230_2007 ART. 32 (2)
Lege nr. 230/2007 - Art. 56. b)
Lege nr. 230/2007 - Art. 56. f)
Legea nr. 325/2006 art. 30
CADO, art. 6 privind dreptul la un proces echitabil intr-un termen rezonabil
OG 27/2002 : ART. 8 : (1)
L 296/2004, republicat 2008 , Art. 79-84
CADO, art. 6 privind dreptul la un proces echitabil +
Constitutia Romaniei , art. 21 - accesul liber la justitie
Constitutia Romaniei , art. 21 - accesul liber la justitie +
Legea nr. 230/2007 - Art. 26
Constitutia Romaniei , art. 16 privind egalitatea in drepturi
Constitutia Romaniei , art. 24 referitoare la dreptul la aparare /
Art 26 din L nr 230/2007
Constitutia Romaniei , art. 44 privind dreptul de proprietate privata
CADO, art. 6 privind dreptul la un proces echitabil intr-un termen rezonabil
CADO, art. 14 privind interzicerea discriminarii
CADO, art. 17 privind interzicerea abuzului de drept /
L nr 230/2007 Art. 10
CADO, art. 18 privind restrangerile ce pot fi aduse drepturilor si libertatilor +
Legea 230/2007 art. 23 alin 4
DIRECTIVA 93/13/CEE din 5 aprilie 1993 privind clauzele abuzive in contractele incheiate cu consumatorii +
NCC - Art. 12
In baza preved. preved Legii 230/2007 art. 23 alin 4) , art. 25 alin 3) , art. 26 precum si CADO Art. 6.1."Orice persoana are dreptul la judecarea in mod echitabil, (...) si intr-un termen rezonabil a cauzei sale" solicitam instanta sa observe ca subsemnatii am epuizat toate caile de petitionare / solicitare si nu am intrat inca in posesia acordului / dezarcordului Asociatiilor , in forma TIPIZATA , desi a trecut un an de zile.
Excedent cererilor noastre fata de Asociatii - in raport cu cele de mai sus , in cadrul dosarului de fata , solicitam Instantei sa cenzureze constituional pretentia RADET ([ link extern ] :
CADO, art. 6 privind dreptul la un proces echitabil +
Constitutia Romaniei , art. 16 privind egalitatea in drepturi
CADO, art. 14 privind interzicerea discriminarii
CADO, art. 17 privind interzicerea abuzului de drept
L nr 230/2007 Art. 10
CADO, art. 18 privind restrangerile ce pot fi aduse drepturilor si libertatilor +
Legea 230/2007 art. 23 alin 4
......
B.1
OG 27/2002 : ART. 8 : (1)
Legea nr. 325/2006 ,Art. 30

B.2
Constitutia Romaniei , Articolul 16 Egalitatea in drepturi
Constitutia Romaniei , Articolul 16 Egalitatea in drepturi
Legea nr. 51/2006 , art.41 alin.2 lit. d
ROMÂNIA - CURTEA DE APEL CRAIOVA SECTIA I CIVILÃ SI PT. CAUZE CU MINORI SI DE FAMILIE - DECIZIE Nr. 46 - SP de la 19 Ianuarie 2010 + Constitutia Romaniei , Articolul 16 Egalitatea in drepturi + CADO, art. 6 privind dreptul la un proces echitabil
Legea nr. 296/2004 , Art. 84
NCC - Art. 12. -(1)
NCC Art. 253. -(1)
NCC Art. 252. -
NCC Art. 1.276. -(2)
.................
C
NCC Art.14,15,252 , 253 , 1270,1350,1353,1547,1549-1554
CADO, art. 6 privind dreptul la un proces echitabil + SENTINTA CIVILA NR 12611 pronuntata in SP 24.07.2012 , in Dosar 17831/212/2012 al Judecatoriei Constanta
CPC Art. 274
Legea 230/2007 -art. 31 (1)
L 230_2007 ART. 32 (2)
......................
in aceeiasi situatie sunt si eu cu cei din ct.
ai rezolvat cu debransarea?
cum poate fi atacat punctul
I. In cazul in care nu puteti face dovada a cel putin o deconectare totala legala de la sistemul de termoficare efectuata in condominiul din care face parte apartamentul pentru care doriti deconectarea, prin proces verbal incheiat anterior datei prezentei solicitari (art. 249 din Ordinul nr. 91/2007 al ANRSC) NU SE EMITE AVIZUL FAVORABIL PENTRU DECONECTARE.

Daca anterior , in acelasi imobil au existat debransari si bransari legale ale unui apartament, cum este considerat conform legii? "deconectare anterioara in condominiu"? Actualmente apartamentul este rebransat la Radet.
Intrebarea este pentru ca se interzic deconectarile din sistemul de incalzire centralizat, daca nu s-au facut deconectari anterioare in condominiu.

Apropo, mi-am pus o centrala de apartament si calorifere separat de cele racordate la Radet Constanta. Am depus si dosarul complet pentru debransare, astept rezolutia. Nu-i asa ca nu imi poate interzice cineva sa imi instalez si alte surse de caldura? Si asa ?Radet Constanta ma obiga sa folosesc pe timpul iernei 3 calorifere electrice pt fiecare camera, agentul livrat de acestia la intrare in calorifere fiind de maximum 45 grd.

In cazul in care Domnii de la Radet Constanta nu dau curs pozitiv cererii de debransare, atunci urmeaza sa-i chem in instanta, invocand pretul pe gigacalorie practicat care este de 3 ori mai mic decit cel obtinut in urma unei centrale termice.

De asemeni, agentul termic livrat de Radet este sub parametri, calitatea apei este de un PH inferior, fosfatii inexistenti, protectia echipamentelor radiante din apartamente impotriva coroziunii inexistenta, depozite masive in echipamentele radiante datorita netratarii si filtrarii agentului de incalzire, ceea ce in cazul utilizarii unet Centrale Termice de apartament, nu se intampla.
Asadar, in prima etapa urmeaza calcul si comparatie pret pe apartament referitor agent termic livrat de Radet respectiv centrala de apartament.

Astept raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Probleme debransare radet EUV EUV Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un sfat. In luna Octombrie 2014 am demarat procedurile de debransare de sistemul centralizat de incalzire. Lucrarea a fost ... (vezi toată discuția)
Încalzire la bloc cu centralã proprie viorel99 viorel99 Bună seara . Ce act normativ regelemntează repartizarea cheltuielilor că încălzirea, în bloc sunt şi proprietari cu CT proprie. (vezi toată discuția)
Legalitate sinit sinit buna ziua, revin cu o alta intrebare, unde ar trebui facuta o cerere pentru verificarea legalitatii instalarii centralelor de apartament, exista multi care ... (vezi toată discuția)