avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire ?

Buna ziua ! Am o problema. De cateva zile, cineva imi deschide diferite conturi pe pagini web si se foloseste de datele mele personale, pentru diferite anunturi matrimoniale. Anunturile includ is pozele mele personale. Dupa aceea, m-i le trimite pe adresa mea e-mail, sa vad ce mi-a facut. Va rog sa ma ajutati ce pot sa fac ? La cine sa fac reclamatie ? Pe cine sa dau in judecata ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 02:57, 27 Aprilie 2009
intai va adresati politiei cu o plangere penala, apoi va schimbati parola conturilor pe care ziceti ca vin ovatul intra si va fura datele.
am si eu o problema...pot spune k sunt hartuita de fostul prieten...pt k nu ma lasa in pace..mereu ma cauta si ma ameninta...am o luna de cand tot o duc asa...ce pot face..?:((
mergeti la politie fara sa ezitati, nu trebuie sa va fie jena sau sa va lasati intimidataX-(
de acolo daca gagiul e ink tare n clont si are apukturi stupide se poate merge cu o plangere in instantaB-) B-)
linistiti va,totul va fi bine
Buna ziua

Am o mica problema...
De cateva zile primesc mesaje de la o persoana pe care nu o cunosc,la inceput am raspuns crezand ca sunt trimise de un prieten dar apoi am aflat ca nu era asa.Ieri a inceput sa dea si telefoane,nu m-a amenintat/insultat dar ma deranjeaza aceasta situatie si nu vreau sa imi schimb nr de telefon.Pot sa ii fac reclamatie...sau ce as putea fece?

Multumesc.
k87, puteti face reclamatie, dar – zau – nu stiu cat interes isi vor da politistii sa afle cine si de ce...
De unde stiti ca nu e un "prieten” sau o "prietena” care roaga pe cineva sa va joace feste? Aceasta intrebare o vor pune si politistii...
De ce a ales tocmai nr-ul dv? Il are de la vreo cunostinta... (?!) Cum sa credeti ca e un prieten – si sa raspundeti la mesaje – daca nu ati cunoscut nr-ul ca fiind al unui prieten si mesajul nu era semnat cu numele unui prieten? – o alta intrebare pe care o vor pune politistii, gandindu-se ca ati vrut sa flirtrati, dar apoi, cand v-ati plictisit, respectivul... "n-a fost de acord”. Vor dori, probabil, sa stie ce fel de mesaje va scria si ce ii raspundeati dv (unuia despre care credeati ca e un prieten, dar nu stiati al cui e nr-ul de telefon)...
Pt toate acestea – si altele, probabil – nu stiu cat v-ar ajuta o reclamatie – mai ales daca individul foloseste o cartela pre-platita si e mai greu (si mai scump) sa fie localizat, ca de identificat nu prea poate fi vorba – prea curand.

Cand vedeti nr-ul respectiv nu raspundeti, sau, pur si simplu... inchideti. Poate renunta, dupa un timp... Sau, va rugati prietenul sa raspunda...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"hartuire sexuala" student19 student19 Buna ziua! De doua zile sunt intr-o presiune continua datorata unui anumit incident/glume neinspirate. Dorind sa facem o gluma printr-un sms cu un coleg, i-am ... (vezi toată discuția)
Poate un patron sa hărțuiască verbal,să înjure și să ameninte ... marianacuco marianacuco Poate un patron sa hărțuiască verbal,să înjure și să ameninte un fost angajat pentru că a avut tupeu să-i facă reclamație la ITM pentru că nu i-au ... (vezi toată discuția)
Amenintari si jigniri - ce pot sa fac? BuciumanVlad BuciumanVlad Buna...am 18 ani si ma numesc Vlad...locuiesc in orasul baia mare judetul maramures...si am fost impreuna cu o tipa din buzesti acelasi judet...dar dupa 10 ... (vezi toată discuția)