avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren in concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren in concesiune

Buna Ziua
Am posibilitatea de a lua un teren in concesiune pentru construirea unei case pe o perioada de 49 ani. Vatoarea concesiunii este de 10.000 lei, suma ce va fi achitata in 10 ani, adica 1000 lei/ an. In contract mai spune ca "Concesionarul are drept de cumparare a terenului la pretul pietei stabilit de un evaluator" Dar nu se specifica dupa cat timp. Credeti ca este bine sa investesc in construirea unei case pe un astfel de teren?
Cel mai recent răspuns: Catalin Catalin , utilizator 12:50, 1 Iunie 2013
Singurul avantaj ar fi ca nu indisponibilizati de la inceput o suma mare de bani. In rest, sunteti obligat sa incepeti constructia si sa nu modificati proiectul initial, daca constructia "piere", din orice motiv, contractul inceteaza,etc. Va sugerez sa cititi legea concesiunii.
Ma intereseaza daca peste 10 ani dupa achitarea valorii terenului pot deveni proprietar. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren in concesiune adryanoo_boy adryanoo_boy In anul 2011 am inceput constructia unei case pe un teren concesionat de primaria unei localitati. Pretul concesiunii a fost de 894 lei/an +rata inflatiei , ... (vezi toată discuția)
Teren in concesiune bobo64 bobo64 In aprilie 2013 am concesionat un teren langa Bucuresti pe care am construit o casa. Durata concesionarii este de 49 de ani ,dar acest teren va fi achitat in ... (vezi toată discuția)
Contract de concesiune , va rog lamuriri adryanoo_boy adryanoo_boy In anul 2011 am inceput constructia unei case pe un teren concesionat de primaria unei localitati. Pretul concesiunii a fost de 894 lei/an +rata inflatiei , ... (vezi toată discuția)