avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren in concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren in concesiune

In aprilie 2013 am concesionat un teren langa Bucuresti pe care am construit o casa.
Durata concesionarii este de 49 de ani ,dar acest teren va fi achitat in termen de 10 ani ,taxa anuala este fixa ( am achitat o rata pana acum ,urmeaza rata a-2-a )
Intrebarea mea este urmatoarea;
1) Care ar fi modalitate legala sa pot instraina aceasta casa cu terenul aferent.
Mentionez ca nu am cadastru pe teren ,acesta este obligatia primariei .
2) In Cap.Obligatiile Partilor este un art. in care se specifica urmatoarele:
" Concesionarul are drept de cumparare a terenului , la pretul pietei ,stabilit de catre un expert imobiliar."
Sa inteleg ca am sa mai platesc din nou acest teren sau nu ?
Mentionez ca eu voi plati anual o rata fixa timp de 10 ani .
Doresc sa plec definitiv din tara si as vrea sa ceda legal acest teren.
Contractul de concesiune a fost incheiat in baza legi 50/1991, art.15 ,litera C
Va multumesc anticipat pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)
Pot cumpara un apartament intr-un bloc construit pe un teren jumatate proprietate jumatate concesionat ? PARASCHIV NICU PARASCHIV NICU Vreau sa achizitionez un apartament aflat intr-un bloc nou. Blocul este construit pe un teren in suprafata de 350mp din care 250mp proprietate si 100mp ... (vezi toată discuția)
Contractul de concesionare gupy gupy am nevoie de ajutorul vostru in urmatoarea problema: un teren concesionat se poate transmite? daca da, care sunt pasi? (vezi toată discuția)