avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum putem scapa de indiferenta romanilor?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum putem scapa de indiferenta romanilor?

Incep acest subiect pentru ca m-am lovit in ultimul an de un val foarte mare de indiferenta a romanilor, membri sau nu ai asociatiilor, oameni care traiesc la bloc si care:

- nu participa niciodata la nici o sedinta, discutie - nu sunt interesati de ce se intampla la bloc mai departe de usa lor;
- sunt tineri sau mai in virsta si manifesta o lehamite maxima fata de activitatea din asociatii;
- sunt de acord sa fie furati, umiliti de diversi decat sa actioneze cumva pentru protectia intereselor lor vis a vis de proprietate;
- cand cineva face totusi ceva, atunci se trezesc sa comenteze si sa fie rautaciosi;
- nu le pasa de nici o lege care i-ar putea proteja si nu actioneaza in sensul respectarii ei.

Ce parere aveti, se pot schimba lucrurile in Romania sau si dupa 100 de ani tot la stadiul asta cu asociatiile vom ramine? Ce se poate face ca sa scapam de indiferenta romanilor?
Cel mai recent răspuns: Dana Marin , utilizator 07:55, 7 Martie 2009
Debbie Ford, psiholog si scriitoare contemporana ne spune , citat dintr-o carte de-a dansei: "Exista o vorba care spune ca ai nevoie de cineva pentru ca sa te cunosti pe insuti.Vedem in altii ceea ce ne place si ceea ce nu ne place in noi insine.Daca acceptam aceste parti din noi insine, vom fi in stare sa-i vedem pe altii asa cum sunt, nu asa cum ii vedem prin norul format de proiectia noastra.Exista o alta vorba care spune ca cele trei mari mistere ale lumii sunt: aerul pentru pasari, apa pentru peste si omul pentru el insusi.
Suntem in stare sa vedem tot ce se afla in fata noastra in lumea exterioara.Tot ce avem de facut este sa deschidem ochii si sa privim in jur.Nu ne putem vedea pe noi insine.Avem nevoie de o oglinda ca sa o facem.
Tu esti oglinda mea si eu sunt oglinda ta."

Av. Cermak Iuliana
Foarte frumos ce ati scris.
Se aplica la toata populatia lumii. Unele natii sunt foarte vigilente, noi insa... ne lasam calcati in picioare de toti si nu ne pasa.
Fiidca suntem frumosi, inteligenti si modesti!
D-le avocat, fac o precizare. S- ar parea ca la noi e invers. O oare care lipsa de incredere pe care o avem in noi insisi, sar parea ca se transforma in suspiciuni permanente fata de ceilalti. Sau poate ca propriile noastre mentalitati si obiceiuri duc la asta.
Si noi avem proverbe: vezi paiul din ocii altuia sinu vezi barna din...
Frumosi da!; merg pe strada si vad multi oameni obositi, necajiti, saraci, urat imbracati, parca flamanzi, chiar cu haine uzate si murdare. Desigur acesta este aspectul exterior dar am mari indoieli ca in interior, in sufletul lor sunt altfel avand in vedere ce sunt in stare sa faca semenii nostri, cum se comporta in familie, la servici, in bloc, chiar in strainatate.
Cu inteligenta ne amagim facand bacuri in care romanul este totdeauna invingator cand se intrece cu alte natii. In realitate e exact pe dos; ati auzit poate de vorba ca "avem o tara frumoasa si bogata, dar pacat ca este locuita" sau de faptul ca ne-ar trebui niste nemti sa ne conduca si am duce-o excelent?
Modestia la romani e ca si credinta in Dumnezeu pentru atei. Pai nu vedeti ca strigam in gura mare ca suntem frumosi, inteligenti si modesti? Ba unii baga pana in foc si ca am fi "poporul ales", dar nu prea stim cine ne-a ales si pentru ce!

In asociatie daca vin 20% la adunarile generale dupa ce semneaza 90% convocatorul, dupa ce afisam anunturi in fiecare scara, dupa ce le punem fluturasi in toate cutiile postale si-i mai anuntam si pe forumul asociatiei si cate un mesaj pe email.
Tinerii vor sa dispara pensionarii, pensionarii fac reclamatii impotriva tinerilor; cel care nu are pregatire striga impotriva celor pregatiti; unii striga hotii, cum ca ar fi furati crezand ca toti sunt hoti ca ei; cine face ceva bun pentru asociatie este banuit de inselatorie, de interese ascunse.
Chiar astazi am avut o discutie aprinsa cu un asociat deoarece nu este deacord si nu vrea sa plateasca reparatia care a fost repartizata pe cota indiviza; " legea e gresita iar conducerea asociatiei trebuie sa faca cum e corect adica pe numar de persoane si nu asa cum spune legea pe cota indiviza, ca de asta e un comitet sa fie corect , nu incompetent" spune fostul ...om mare..
Deci in afara de "calitatile" enumerate mai sus , avem multe altele: lipsa de ratiune, rautatea, subiectivismul.
Ceea ce este imbucurator pentru mine e ca am inca speranta ca acestia sunt in minoritate si trebiue sa contribuim impreuna la integrarea lor (sau a noastra ) in normalitate.
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2009
Adriantot, moderator
Eu as zice ca dincolo de nesimtire, de lipsa de modestie, de ignoranta, de lipsa de realism, de mitomanie, de inselatorie, de suspiciune etc...pendulam zilnic intre speranta si dezamagire, ne plimbam sufletul prin noi insine si nu putem deschide usa noastra pentru ca a ruginit de atata oboseala. Suntem obositi. Cum ne comportam fata de ceilalti tine de plamada din care suntem croiti.

Alte discuții în legătură

Avem in romania politicieni de profesie? acei politicieni instruiti in ale politicii pe la scolile de profil. ContSters125171 ContSters125171 Daca ne uitam la foarte multi concetateni implicati in politica, indeosebi la nivel inalt, vedem ca in C.V.-ul lor, la rubrica specializare, avem directori, ... (vezi toată discuția)
În ziua în care m-am iubit cu adevãrat ContSters223567 ContSters223567 Este minunat acest poem ... :) [b] În ziua în care m-am iubit cu adevărat [/b] poem scris de Charlie Chaplin ” În ziua în care m-am iubit cu ... (vezi toată discuția)
Crestere imobiliara? de ce nu? Virginia Alexandrescu Virginia Alexandrescu oare vor fi in stare guvernantii sa cheltuiasca (fara sa fure prea mult) banii europeni destinati infrastructurii? Daca Da suntem poate norocosi si vom vedea ... (vezi toată discuția)