Vreau sa inregistrez la OSIM un nume, al serviciului pe care il ofer. Nu are nici o legatura cu numele firmei. Este de genul "ServiciulMeu".
Daca cumpar site-ul www.serviciulmeu.com si apare cineva din UE/International care depunde dupa mine intr-o alta tara marca inregistrata pe acelasi nume si-mi cere apoi sa inchid site-ul, poate face asa ceva? Sau mergand pe principiul primul-venit primul servit al .com si faptul ca am inregistrata marca respectiva pe tara mea cel putin ma ajuta.
Numele nu este folosit, nu exista siteuri cu el, iar serviciul este practic un magazin online
Va rog nu-mi dati raspunsuri evazive, de genul: "in unele cazuri/uneori b;la bla"
Ca principiu daca marca este inregistrata dupa inregistrarea domeniului, domeniu va apartine persoanei prim servite, insa se poate deschide o disputa pe acel domeniu dar sansele sa il obtineti sunt mici dar exista totusi exista precedente ... chiar si la domenii .ro. Si la domenii de internet ca si in instante daca prima institutie va spune nu puteti formula o plangere la ICAN.
Marca inregistrata nu confera protectie asupra unui nume de deomeniu. Insa, titularul acestei marci inregistrate ( cazul Dvs) poate interzice altei persoane sau firme ca, dupa data inregistrarii marcii, sa detina un domeniu cu aceeasi denumire ca si marca Dvs inregistrata. Interzicerea tertului se consemneaza de Dvs intr-o notificare transmisa tertului atasand copia certificatului de inregistrare la OPSIM.In cazul in care terta persoana are si o marca inregistrata in statul sau sau in Europa, atunci numele de domeniu va putea apartine aceluia care are data inregistrarii marcii mai veche( in cazul Dvs, daca persoana a inregistrat o marca identica cu a Dvs anterior datei de depunere la OSIM a marcii DVS)