avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident traversare loc nepermis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident traversare loc nepermis

Buna ziua. In cazul unui accident auto in care o persoana traverseaza strada in graba, prin loc nepermis, fara sa se asigure si este acrosata cu partea laterala dreapta de autoturismul implicat in accident, accident soldat cu circa 40 zile spitalizare, cine se face vinovat? La verificari s-a constatat ca atat soferul implicat in accident cat si autoturismul condus nu au prezentat motive culpabile (alcoolemie zero, autoturismul corespunzator din punct de vedere tehnic, distanta locul accidentului fata de bordura de cca 2 metri, carosabil umed, viteza de deplasare sub limita legala). Se intocmeste dosar penal soferului?
Cel mai recent răspuns: titi06 , utilizator 10:45, 19 Martie 2014
Culpa exclusiva a victimei inlatura vinovatia autorului accidentului, motiv pentru care nu se intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de vatamare corporala din culpa. In aceasta situatie, in mod normal nu se deschide dosar penal sau se solutioneaza prin neinceperea urmaririi penale.
Se intocmeste dosar si se efectueaza cercetari.
Vor fi efectuate acte de cercetare penala.Daca nu ati incalcat nicio norma rutiera, nu poate fi angajata raspunderea penala a dumneavoastra, sub aspectul savarsirii infractiunii incriminate de art. 184 din Codul penal, vatamarea corporala din culpa.

Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
daca in urma cercetarilor s-a dat NUP de catre Prim-procuror iar in urma plangerii partii vatamate se accepta plangerea acesteia si se pune sub invinuire conducatorul auto pentru vatamare corporala din culpa in forma calificata, ce urmeaza? cum se poate stinge actul procesual penal? multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier catayo6108 catayo6108 Am si eu o problema, in urma cu trei zile am dat peste cineva cu masina, veneam dinspre magazin, iar in momentul efectuarii virajului spre stanga , mia iesit ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima bogdannp bogdannp Buna ziua. In 2006 am fost implicat intr un accident rutier cu victima. De profesie taximetrist acesta fusese oprit de un echipaj de politie pentru un ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala grava din culpa si parasirea locului accidentului soso29 soso29 am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu vatamare corporala grava din culpa,acuma sunt invinuit si de parasirea locului accidentului.inca nu a ... (vezi toată discuția)