avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu victima

Buna ziua.
In 2006 am fost implicat intr un accident rutier cu victima.
De profesie taximetrist acesta fusese oprit de un echipaj de politie pentru un control iar in momentul in care se deplasa spre masina de politie pe partea carosabiala la circa 7-8 metrii de trotuar . Cand l am vazut indreptandu se spre mine am franat si cu toate ca aveam o viteza redusa (30-40 km/h) nu l- am mai putut evita.
In prima declaratie(cea de la politie)am spus ca am derapat teremen pe care nu l am folosit tocmai corect pentru ca din expertiza tehnica facuta ulterior a rezultat ca urmele rotilor erau paralele deci nu a fost derapaj.
Expertul desemnat din oficiu m-a gasit vinovat de incalcarea Art. 123. litera f(Conducatorul de vehicul este obligat sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h in localitati sau 50 km/h in afara localitatilor, in urmatoarele situatii:f) cand partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda;
Tot in prima declaratie care a fost la 3 ore dupa accident eu am spus ca, carosabilul era acoperit cu mazga.
Cu toate acestea in procesul verbal de constatare politia a consemnat faptu ca asfaltul era umed,deci nu ma incadrez la acest articol.
Victima are in jur de 30 zile de ingrijiri medicale
Dosarul meu este inca la politie
Pretentiile lui sint de 10000 euro bani pe care nu am.
As avea urmatoarele intrebari:
-ce se va intimpla cu dosarul meu mai departe?
-ce sanse de castig am?
-ce se va intimpla in continuare imi voi mai putea prelungi dovada, imi voi putea recupera permisul?
-ce sanctiuni mi se pot aplica

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: bogdannp , utilizator 19:23, 12 August 2008
vi se va intocmi dosar penal de vatamare corporala, urmand ca dvs. sa demonstrati ca nu aveti surse financiare incat sa platiti partii vatamate 10.000 eur.

dar si pe carosabilul umed puteati derapa...

av. vasilescu
Fapta de care sunteti invinuit este cea de vatamare corporala din culpa, prevazuta de art. 184 Cod Penal. Avand in vedere ca fapta este urmarea nerespectarii dispozitiilor legale pentru exercitiul unei profesii, astfel cum stabiuleste alin. 3, retragerea plangerii nu este posibila si nici impacarea.
Cursul dosarului ar putea fi Politie- Parchet - Instanta.
Daca panade curand se putea obtine ,,dovada,, la propunerea organului de urmarire prin dispozitia sefului p0olitiei, ca urmarea a unei hotarari a C. Constitutionale, prerogativa revine exclusiv organului de urmarire sau instantei.
Sanse de castig aveti daca veti valorifica probele in favoarea dvs: consemnarea politiei, martori, propunerea unui expert auto consilier, s.a.
Pedeapsa in cel mai rau caz poate fi amenda penala sau inchisoarea cu suspendarea executarii pedepsei. In acest caz puteti da din nou examen dupa 6 luni de la ramanerea definitiva a hotararii.
In ceea ce priveste daunele solicitate, nu trebuie sa va ingrijorati daca in momentul accidentului posedati o asigurarea RCA valabila pentru autovehiculul respectiv. In acest caz, asiguratorul va fi citat in proces in calitate de asigurator RCA urmand sa suporte despagabirile, mai putin cheltuielile de judecata si executare ori amenda penala.
Un sfat: angajati- va un avocat !
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2008
Valentin Geapana, Avocat
Fapta de care sunteti invinuit este cea de vatamare corporala din culpa, prevazuta de art. 184 Cod Penal. Avand in vedere ca fapta este urmarea nerespectarii dispozitiilor legale pentru exercitiul unei profesii, astfel cum stabiuleste alin. 3, retragerea plangerii nu este posibila si nici impacarea.
Cursul dosarului ar putea fi Politie- Parchet - Instanta.
Daca panade curand se putea obtine ,,dovada,, la propunerea organului de urmarire prin dispozitia sefului p0olitiei, ca urmarea a unei hotarari a C. Constitutionale, prerogativa revine exclusiv organului de urmarire sau instantei.
Sanse de castig aveti daca veti valorifica probele in favoarea dvs: consemnarea politiei, martori, propunerea unui expert auto consilier, s.a.
Pedeapsa in cel mai rau caz poate fi amenda penala sau inchisoarea cu suspendarea executarii pedepsei. In acest caz puteti da din nou examen dupa 6 luni de la pronuntarea hotararii.
Nu ati precizat unele lucruri ,daca aveati alcolemie in singe si depasea limitele legale ,daca persoana ,accidentata a ramas infirma.Cum ati prezentat dumneavoastra cazul ,lucrurile stau in felul urmator, de dosar penal nu este vorba ca nu sint zilele de spitalizare suficiente .Daca nu ajungeti la o intelegere in ce-a ce privesc pretentiile victimei ,o sa va judecati intr-un proces civil in care instanta ,indiferent de cit va cere victima ,ea va aprecia cit trbuie sa-i dati acesteia. Cu privire la permis o sa-l primiti inapoi dupa cese termina termenul de suspendare ,daca e suspendat mai mult de o luna puteti da un examen si-l puteti lua mai repede (informativa la politia rutiera).Mariiky
In continuare.,ce inseamna in jur de 30 de zile ?

Alte discuții în legătură

Accident rutier soldat cu deces vostinarcornel vostinarcornel buna seara.Ma numesc Cornel ,sunt din Arad.As avea nevoie de ajutorul dvs. in legatura cu un accident soldat cu deces.,v-am contactat din partea familiei ... (vezi toată discuția)
Daune financiare din accident soldat cu victime skydome skydome In ianuarie 2010 am suferit un accident auto in care autoturismul a iesit de pe carosabil intr-o curba fiind polei si s-a rasturnat, accident soldat cu 3 ... (vezi toată discuția)
Accident traversare loc nepermis titi06 titi06 Buna ziua. In cazul unui accident auto in care o persoana traverseaza strada in graba, prin loc nepermis, fara sa se asigure si este acrosata cu partea ... (vezi toată discuția)