avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Concediul de odihna pentru asistentii maternali e ca ...
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Concediul de odihna pentru asistentii maternali e ca si inexistent

Asistentii maternali sunt salariati ai DGASPC-urilor si cu toate acestea NU au dreptul la concediu de odihna. In codul muncii se spune ca au dreptul la CO toti salariatii,asisitentilor maternali li se spune ca nu au acest drept ca sunt angajati pe o lege speciala care de fapt este HG 679/2003.

TITLUL III - Timpul de muncă şi timpul de odihnă
CAPITOLUL 3 - Concediile
SECTIUNEA 1 - Concediul de odihnă anual şi alte concedii ale salariaţilor
Art. 144. [intangibilitatea dreptului la concediu de odihna]
(1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.
Este normal ca acestor salariatii sa le fie refuzat dreptul la refacerea capacitatii de munca? CO il efectuiaza asigurand continuitatea,nu au dreptul la odihna si refacerea capacitaii de munca in zilele libere legale si desi lucreaza nici nu li se platatesc. Ma poate si pe mine lumina cineva? Ministerul Muncii refuza sistematic rezolvarea acestor probleme,instantele judecatoresti la fel. Ce este de facut?

Alte discuții în legătură

Zile de concediu limitate Eastboy Eastboy As avea si eu nevoie de ajutor. Angajatorul are dreptul sa-ti limiteze zilele de concediu? Spre exemplu eu am solicitat 8 zile de concediu si mi s-a comunicat ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a fectua concediul de odihna vioricabaiceanu vioricabaiceanu As vrea sa aflu precis daca concediul de odihna se pote solicita in luna IANUARIE pentru ca de la serviciul RESURSE UMANE mi s-a spus ca nu am drept sa ... (vezi toată discuția)
Este legal ca o angajata venita de 1 luna din crestere si ingrijire ... Anca100000 Anca100000 Este legal ca o angajata venita de 1 luna din crestere si ingrijire copil sa isi ia concediu de odihna 7 zile + medical? Nu se aplica calcul conform careia ... (vezi toată discuția)