avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS de catre pensionar cu contract de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS de catre pensionar cu contract de intermediere in asigurari

Buna ziua. Ma numesc Antoniu Jurca si a-si dori sa fiu lamurit cu o problema cu care ma confrunt in prezent. Mama mea , pensionara cu o pensie peste 700 Ron a avut incheiat un contract de intermediere in asigurari cu o societate comerciala -Broker in Asigurari din martie 2011 si pana in 30.04.2013.
Platitorul de venit in perioada martie 2011 -30.iunie 2012 a retinut si virat catre stat doar impozitul de 16 % din veniturile realizate de mama mea.
Din 01.07.2012 s-a retinut si virat impozitul de 16 % si 5,5 % catre casa judeteana de asigurari de sanatate.
De 2 zile mama a primit o instintare ca ar avea de plata catre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate o suma de aproximativ 2300 Ron de cass datorat + penalizare de aproximatv 700 Ron.
Platitorul de venit a spus ca el a procedat corect si ca la vremurile respective trebuia sa retina si sa vireze doar sumele aferente procentelor scrise mai sus. Va rog sa ma lamuriti cu aceasta problema.
Cu stima Antoniu Jurca
Ultima modificare: Duminică, 2 Iunie 2013
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:06, 2 Iunie 2013
Da, a procedat corect platitorul venitului sub forma de comision retinand si platind la stat doar impozitul pe venit. La acea vreme, beneficiarul venitului trebuia sa mearga singur la casa de sanatate, sa depuna declaratie cu venitul obtinut si sa plateasca impozitul aferent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat platesc cass pt pers care au venit de 50 lei pe luna ezPTCro ezPTCro La un SRL mai nou am aflat ca pe langa 16 % imp retinut mai trebuie sa platesc si CASS pentru persoanele fizice pe care ii platesc pentru reclama onlina si ... (vezi toată discuția)
Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)
Cass 5,5 % geoded geoded Pentru anii 2010 si 2011 nu am plătit CASS 5,5% la asociatia de proprietari pe care o administrez (conventie civila), nu pt că nu am dorit ci pt ca in ... (vezi toată discuția)