avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii CASS 5,5 %
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

CASS 5,5 %

Pentru anii 2010 si 2011 nu am plătit CASS 5,5% la asociatia de proprietari pe care o administrez (conventie civila), nu pt că nu am dorit ci pt ca in raspunsul dat de ANAF nu specifica nimic ca trebuie sa platesc si sanatatea, doar impozitul, pensiile si somajul l-am platit. Rog sa ma ajutati si sa-mi spuneți cum pot declara si plati retroactiv sanatatea pt anii 2010 si 2011. Fac D 112 rectificativă ? pt fiecare lună din anii 2010 si 11, ma duc la Casa Judeteană de Asig de Sanătate ? si îi rog pe ei sa-mi calculeze ? Multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 20:18, 2 Octombrie 2012
Pana la 01.07.2012 contributia la sanatate era in sarcina exclusiva a persoanei beneficiare de venit. Asa ca din punctul meu de vedere nu are rost sa puneti asociatia sa plateasca ceva ce nu datora. Dupa 01.07.2012 cadea in sarcina asociatiei sa va retina si sa va vireze CASS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass,pentru administrator imobile la asociatie de proprietari,pensionar fratila mihaela fratila mihaela Am primit o Decizie de impunere a CASS, pe perioada2010-2012 . In martie 2011, As.de proprietari a solicitat relatii la CASS , privind obligatiile de plata. ... (vezi toată discuția)
Contributii de plata pentru conventii civile cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, La o asociatie de proprietari, exista conventii civile pentru administrator si pentru femeia de servici. Care sunt contributiile ce se retin, avand ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere anuala RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Sunt Administrator la bloc. Avem angajati cu conventie civila fiind pensionari pt. limita de varsta. In fiecare an li se actualizeaza aceste contracte. Lunar ... (vezi toată discuția)