avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ORDONANTA DE PLATA/CERERE CU VALOARE MICA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ORDONANTA DE PLATA/CERERE CU VALOARE MICA

O Asociatie de Proprietari poate solicita "Ordonanta de Plata" sau "Cerere cu valoare mica" conform NCPC si sa completeze formularul conform OMJ 359? Cum se procedeaza? Este mai usor de recuperat banii din restante?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ALIOSA , utilizator 19:38, 18 Iulie 2013
Cerea pe care ati formulat-o respecta, in mare modelul unei cereri de chemare in judecata, poate cu unele mici scapari, ca aceea cu amintirea "ar.42 ,alin.10 din Legea 51/2006 privind serviciile de utilitati publice, coroborat cu prevederile art.3, alin.5 din Legea 210/2005 privind modificarea Codului de Procedura Fiscala..." , care nu au nici o legatura cu cauza de fata, asociatia nu aplica Codul de procedura fiscala. Acesta este pentru fisc si nu pentru asociatii.
Apoi... "Procesului verbal al Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari prin care s-a stabilit cuantumul penalitatilor". Adunarea generala nu stabileste cuantumul penalizarilor, nu are cum o gramada de oameni sa stabileasca, sa calculeze suma de plata ca si penalizari.

Dar, in sfarsit, acum faceti ceea ce vi s-a cerut: depuneti completari la actiunea introdusa cu ceea ce vi s-a solicitat in fiecare dosar. Mergeti la registratura judecatoriei cu citatiile sau comunicarile primite dar si cu doua randuri de inscrisuri ce vi s-au cerut ca sa nu pierdeti vremea si inregistrati-le.
De fapt bine este ca in fiecare actiune in instanta sa se pregateasca cel putin 3 seturi: unul pentru instanta (ramane permanent la dosar), unul sau cate unul pentru fiecare parte chemata in judecata (daca este un proprietar, un exemplar iar daca sunt 2-3 coproprietari, intocmiti 2-3 exemplare) si inca un exemplar care sa va ramana dumneavoastra si pe acesta la registratura vi se da un numar de inregistrare, sa stiti mereu ce cautati, ce ati depus, ce ati scris...

In sfarsit o cerere de chemare in judecata se incheie cu:
DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI .....
Multumesc. Am facut completare la actiune si am trimis in 2 exemplare , prin posta cu confirmare de primire.Astept urmatorul pas.Sper ca de data aceasta am facut mai bine completare actiuni.

Buna ziua,
Am depus in instanta actele pentru 2 restantieri in data de 6.06.2012.Pentru un dosar am primit termen si sunt la al doilea termen,am recuperat si debitul,pentru al doilea dosar nu am primit termen nici pana acum .Imi poate spune cineva ce se intampla?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine este pârâtul: asociatia de proprietari sau fiecare membru din conducerea asociatiei? gev gev Buna ziua, deoarece nu mi se dau copii PV din AG doresc sa depun o cerere de chemare in judecata. Cine este părătul: asociatia de proprietari ca persoana ... (vezi toată discuția)
Documente necesare in instanta gauraru gauraru buna ziua ce documente ar fi necesare pentru a putea da in judecata un locatar pentru recuperarea datoriilor acumulate la intretinere? cu stima (vezi toată discuția)
Restantier intretinere- dosar complet chemare in judecata andreistan andreistan Buna ziua, Am luat decizia ca eu(presedintele blocului) sa ma ocup de procedurile legale pentru [b]recuperarea unor datorii la intretinere[/b], este prima ... (vezi toată discuția)