avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate - handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate - handicap

Buna ziua,

Cum se pot distribui zilele de prenatal / postnatal pentru mamele cu handicap?

Legea spune ca:

Persoanele cu handicap asigurate beneficiaza, la cerere, de concediu pentru sarcina, incepand cu luna a 6-a de sarcina

cele 42 de zile de concediu postnatal sunt obligatorii.

La un calcul simplu, pentru prenatal raman 126-42=84 de zile.

84 / 30 zile = 2.8 - mai putin de 3 luni de concediu prenatal. Asta inseamna ca din luna a 7-a isi pot lua mamele concediu prenatal.

Mamele cu handicap au dreptul la mai multe zile de concediu de maternitate? Sau cum se poate ajunge in situatia ca o mama sa intre in prenatal in luna a 6-a?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

De cand pot intra in concediu prenatal? manjula manjula din cate am citit in lege, sunt obligata sa-mi las 42 zile din cele 126, dupa nastere. asta inseamna ca, teoretic, pot intra in concediu prenatal cu 84 zile ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal, concediu postnatal crinarav crinarav va rog sa-mi spune-ti daca o persoana poate sa stea mai putin in concediu prenatal si mai mult in postnatal (adica de la 42 zile pana la .......) va ... (vezi toată discuția)
Concedii indemnizatii irinuka2005 irinuka2005 una ziua M-ar interesa si pe mine urmatoarea problema: O persoana trebuie sa nasca in martie 2012.Isi poate lua concediu 84 zile inainte de nastere si 42 ... (vezi toată discuția)