avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Expirare ordin de protectie, cerere de revocare ordin ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Expirare ordin de protectie, cerere de revocare ordin de evacuare. Consecinte

buna ziua .va rog sa ma ajutati cu problema pe care o am referitoare la ordinul de protectie careva expira in 13.06.2013.am obtinut acest ordin in 13.12.2012 ( certificat medico legal , -4-5 zile ingrijir , poze )pentru ,mine si pentru copilul meu pe o perioada de 6 luni fata de fostul sot acesta fiind obligat la pastrarea distantei de 300 m , evacuare etc, consiliera psihologica fiind bolnav psihic.
am depus cerere la politie de la obtinerea ordinului pt evacuarea fostul ui sot dar ordinul s-a pus in aplicare in 12.02.2013 in acel moment s-a inchis o camera cu bunurile fostului sot si s-a facut proces verbal. de catre politie .fostul sot a facut recurs s-a respins , a facut cerere e ordonanta presidentiala s-a respins si acesta , rivizuire s-a respins si acesta cum pe rol mai este cerere de revocare in 11.06.13 . nelamuririle mele sunt urmatoarele
am aflat ieri ca martora pe care eu o pusesem la procesul acesta nu mai poate veni , ii este teama sa nu aiba probleme in familie- poate instata sa considere in favoarea lui acest lucru?
-casa din care a fost evacuat unde locuiesc eu si copilul meu este pe terenul meu( contract de vanzare cumparare 1/2 eu a impreuna cu mama1/2 ea care a decedat si am facut succesiune ) , dar am construit o casa noua impreuna fara autorizatii ,am un proces pt accesiune imobiliara ,poate sa se intoarca la acesta adresa neavind CI la adresa respectiva?el a dat o declaratie la notar ca a constuit casa impreuna cu mine in 2005 spunand " am demolat si construit impreuna cu sotia mea in 2005 noi ne-am casatorit in 2007 iar casa fiind constrita in 2009 in iulie .
-casa e construita cu credite de nevoi personale eu fiind girant la creditul lui si el nu a platit de la inceputul anului nicio rata banca sunandu-ma si trimitandu-mi adresa ca daca nu platesc pt el va incepe executarea silita cu toate ca si eu am 2 credite si copli in intretinere . fostul sot nu platea nimic la utilitati totul fiind pe numele meu el are o proprietate de 2 camere dinainte de casatorie "inchiriata "cu contract de comodat .
-deoarece nu a respectat ordinul pot cere prelungirea acestuia fara sa se emita un alt ordin?
- cum pot sa deschid camera pentru care s-a facut proces verbal catre cine ma adresez?
ce ma sfatuiti sa fac pentru a nu mai sta cu el la acelasi domiciliu ? poate intra in casa dupa expirarea ordinului?

multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: tinaa , utilizator 11:36, 4 Iunie 2013
Va rog daca are cineva o solutie cat mai urgent.
multumesc
Daca nu ii permiteti sa intre, nu are cum intra decat cu o hotarare de reintegrare in spatiu, va puteti opune la un eventual proces. Asta chiar daca se revoca acel ordin.
Pana dupa partaj, parerea mea e ca nu va puteti folosi de camera incuiata.

multumesc foarte mult . voi face o adresa la politie sa vina cu fostul sot sa elibereze camera si sa anunt ca expira ordinul , am inteles ca nu trebuia incuiata acea camera legea nu prevede asa ceva .poate are nevoie de ce este in acea camera . la un eventual proces de reintegrare se tine cont ca el nu plateste utilitati , nu cotribuie la cheltuielile casei , rate banca si ca eu am copil mic in ingijire?

multumesc pt raspuns
am inteles ca exista ceva in lege care se numeste " obligatia de a face " nu este valabila si in cazul acesta ? adica sa il dau in judecata si sa il "oblig " sa elibereze camera?
multumesc
Nu cred ca e potrivita o actiune pe obligatia de a face.
Daca reuseste sa se reintegreze in spatiu, trebuie sa cereti obligarea lui la plata utilitatilor si a altor cheltuieli.
Problema dvs cea mai mare e procesul cu casa, odata terminat, rezolvati toate celelalte probleme.

Alte discuții în legătură

Bună ziua!am si eu o situatie pe care ... Ionelia2701 Ionelia2701 Bună ziua!Am si eu o situatie pe care nu stiu cum sa o rezolv !înainte de căsătorie am cumpărat un teren pe care l-am intabulat și pe care am construit ... (vezi toată discuția)
Fostul sot procesoman tinaa tinaa buna ziua. revin cu o rugaminte pentru o solutie , o indrumare la o problema la care nu am gasit rezolvare din 2012 pana acum cu toate ca am avut diferite ... (vezi toată discuția)
Cum se poate face evacuare fostului meu sot, din casa parintilor mei, in urma unui divortului pronuntat acum 4 ani? andrea1987 andrea1987 Cum pot sa fac evacuarea fostului sot, el neavand nici un drept deoarece casa este a parintilor mei, iar noi, timp de 25 de ani nu am facut nimic impreuna. ... (vezi toată discuția)