buna ziua .va rog sa ma ajutati cu problema pe care o am referitoare la ordinul de protectie careva expira in 13.06.2013.am obtinut acest ordin in 13.12.2012 ( certificat medico legal , -4-5 zile ingrijir , poze )pentru ,mine si pentru copilul meu pe o perioada de 6 luni fata de fostul sot acesta fiind obligat la pastrarea distantei de 300 m , evacuare etc, consiliera psihologica fiind bolnav psihic.
am depus cerere la politie de la obtinerea ordinului pt evacuarea fostul ui sot dar ordinul s-a pus in aplicare in 12.02.2013 in acel moment s-a inchis o camera cu bunurile fostului sot si s-a facut proces verbal. de catre politie .fostul sot a facut recurs s-a respins , a facut cerere e ordonanta presidentiala s-a respins si acesta , rivizuire s-a respins si acesta cum pe rol mai este cerere de revocare in 11.06.13 . nelamuririle mele sunt urmatoarele
am aflat ieri ca martora pe care eu o pusesem la procesul acesta nu mai poate veni , ii este teama sa nu aiba probleme in familie- poate instata sa considere in favoarea lui acest lucru?
-casa din care a fost evacuat unde locuiesc eu si copilul meu este pe terenul meu( contract de vanzare cumparare 1/2 eu a impreuna cu mama1/2 ea care a decedat si am facut succesiune ) , dar am construit o casa noua impreuna fara autorizatii ,am un proces pt accesiune imobiliara ,poate sa se intoarca la acesta adresa neavind CI la adresa respectiva?el a dat o declaratie la notar ca a constuit casa impreuna cu mine in 2005 spunand " am demolat si construit impreuna cu sotia mea in 2005 noi ne-am casatorit in 2007 iar casa fiind constrita in 2009 in iulie .
-casa e construita cu credite de nevoi personale eu fiind girant la creditul lui si el nu a platit de la inceputul anului nicio rata banca sunandu-ma si trimitandu-mi adresa ca daca nu platesc pt el va incepe executarea silita cu toate ca si eu am 2 credite si copli in intretinere . fostul sot nu platea nimic la utilitati totul fiind pe numele meu el are o proprietate de 2 camere dinainte de casatorie "inchiriata "cu contract de comodat .
-deoarece nu a respectat ordinul pot cere prelungirea acestuia fara sa se emita un alt ordin?
- cum pot sa deschid camera pentru care s-a facut proces verbal catre cine ma adresez?
ce ma sfatuiti sa fac pentru a nu mai sta cu el la acelasi domiciliu ? poate intra in casa dupa expirarea ordinului?
Daca nu ii permiteti sa intre, nu are cum intra decat cu o hotarare de reintegrare in spatiu, va puteti opune la un eventual proces. Asta chiar daca se revoca acel ordin.
Pana dupa partaj, parerea mea e ca nu va puteti folosi de camera incuiata.
multumesc foarte mult . voi face o adresa la politie sa vina cu fostul sot sa elibereze camera si sa anunt ca expira ordinul , am inteles ca nu trebuia incuiata acea camera legea nu prevede asa ceva .poate are nevoie de ce este in acea camera . la un eventual proces de reintegrare se tine cont ca el nu plateste utilitati , nu cotribuie la cheltuielile casei , rate banca si ca eu am copil mic in ingijire?
am inteles ca exista ceva in lege care se numeste " obligatia de a face " nu este valabila si in cazul acesta ? adica sa il dau in judecata si sa il "oblig " sa elibereze camera?
multumesc
Nu cred ca e potrivita o actiune pe obligatia de a face.
Daca reuseste sa se reintegreze in spatiu, trebuie sa cereti obligarea lui la plata utilitatilor si a altor cheltuieli.
Problema dvs cea mai mare e procesul cu casa, odata terminat, rezolvati toate celelalte probleme.
Fostul sot procesoman
tinaa
buna ziua. revin cu o rugaminte pentru o solutie , o indrumare la o problema la care nu am gasit rezolvare din 2012 pana acum cu toate ca am avut diferite ... (vezi toată discuția)