avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț în lipsa acordului uneia dintre părți
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț în lipsa acordului uneia dintre părți

Daca nu vreau sa ii acord divortul sotului meu, acesta poate divorta?
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 16:03, 8 Iunie 2013
Bineinteles, nu poate fi obligat sa ramana casatorit. Va cere divortul din culpa comuna, poate invoca si culpa proprie ( desi putin probabil).
dar daca l-ar declara din culpa lui proprie, cum este si adevarul, as putea cere daune morale. Avem 3 ani de casnicie si ma inseala. Ideea este ca avem un copil si de asta nu vreau sa divortez.
Daca nu doriti sa divortati, incercati sa-l aduceti acasa, eventual prin alte metode decat fiind impotriva divortului.
O stare de tensiune in casa, nu face bine nimanui.
Credeti ca o casnicie lipsita de afectiune si respect reciproc, cu episoade "tensionate" este benefica pentru d-voastra si pentru copilul d-voastra?
Chiar daca va opuneti la divort, daca din probe (de ex.martori) va rezulta faptul ca e compromisa casnicia dintre dvs si sotul dvs, instanta va pronunta divortul. In privinta divortului din culpa exclusiva a sotului, pe care il acuzati de infidelitate, ca sa obtineti acest lucru, va trebui sa demonstrati infidelitatea. Probele in acest caz trebuie sa fie exprese si sa rezulte neechivoc acest comportament al sotului. In cazul in care nu aveti dovezi exprese ale infidelitatii sale, nu prea aveti sanse.

Alte discuții în legătură

Divort cu art.934 cpc ContSters143145 ContSters143145 In cazul divortului in care se invoca art. 934 CPC si este considerat \\"vinovat\\" reclamantul pentru ca paratul a parasit domiciliul de peste 2 ani, va plati ... (vezi toată discuția)
Divorțul - despărțirea în fapt și culpa la divort brasero2011 brasero2011 In Codul civil, la art. 379, alin. 2, se prevede ca in ipoteza prevazuta de art. 373 lit. c), divortul se pronunta din culpa exclusiva a sotului ... (vezi toată discuția)
Dovezi pentru culpa comuna DAN_ZISU DAN_ZISU Buna ziua ! In 5 ani de zile am incercat de 2 ori sa divortez de \\"sotia\\" mea ( prima data cu un avocat , a doua oara singur) , dar mereu a sustinut ca ... (vezi toată discuția)