avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu cuvenit dupa trecerea la part time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu cuvenit dupa trecerea la part time

Buna ziua,

O sa incerc sa fiu cat mai descriptiv ca sa va puteti face o imagine cat mai apropiata de realitate.

Lucrez la o asociatie non-profit care are in derulare un proiect cu fonduri europene (POSDRU). Acest proiect ar fi trebuit sa fie pe 2 ani (sept 2011 - sept 2013). Contractul este incheiat in baza legii 53/2003 cu durata determinata pe 2 ani, deci ar trebui sa fie pana in septembrie anul acesta.

Conducerea ne tot spune ca fiind pe proiect european ar fi alte legi, si cumva codul muncii n-ar fi aplicabil. Puteti sa-mi lamuriti acest aspect, va rog?

Incepand cu perioada in care au fost probleme cu POSDRU, au inceput si problemele cu plata salariilor (am 3 salarii restante).

De luna asta am fost dat la part-time (4h/zi), iar de la sfarsitul lunii am fost anuntati ca asociatia isi va suspenda activitatea, salariile urmand sa le luam candva in viitor, ei invocand lipsa banilor desi cei de la POSDRU au virat banii.

Ei ne obliga sa ne luam zilele de concediu ramase luna aceasta, argumentand ca nu au bani sa ne plateasca zilele de concediu asa cum prevede codul muncii in caz de incheiere a contractului. E legal asta?

Intrebarea cea mai importanta pentru mine e urmatoarea: zilele de concediu ramase ce mi se cuvin, sunt pentru perioada cand lucram full-time. Pot sa cer dublarea zilelor de concediu ramase avand in vedere ca acuma sunt la part-time? (dupa logica mea, o zi de atunci de 8 ore ar face cat doua de acuma la 4 ore).
Mi-ar conveni concediul dublu, dar nu stiu daca e legal/se poate asa ceva.

Stiu ca art. 145 spune ca plata pentru o zi de concediu de odihna ar trebui sa fie media pe ultimele 3 luni. As prefera concediul decat plata mai mare pentru ca nu stiu cand o sa vad banii de pe concediu sau salariile restante si as prefera sa plec mai repede.

Va multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Co aferent contract partial 4 ore simaandreea simaandreea Buna ziua, As vrea si eu o informatie precisa referitoare la concediul de odihna aferent unui angajat cu contract partial de munca -4 ore. I-am facut ... (vezi toată discuția)
Proiecte adriea2007 adriea2007 In perioada in care angajatii unei societatii, pleaca in deplasari in cadrul proiectelor implementate de catre acea societate, trebuie sa aloce zile de ... (vezi toată discuția)
Reducere program de lucru pentru studenti angajati ca personal didactic auxiliar Aurora17 Aurora17 Sunt angajata ca personal didactic auxiliar si din toamna incep a doua facultate la zi. Programul de studii ar fi benefic pentru jobul actual, dar nu e o ... (vezi toată discuția)