avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducere program de lucru pentru studenti angajati ca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducere program de lucru pentru studenti angajati ca personal didactic auxiliar

Sunt angajata ca personal didactic auxiliar si din toamna incep a doua facultate la zi. Programul de studii ar fi benefic pentru jobul actual, dar nu e o cerinta a postului. Vreau sa cer reducerea programului de lucru la 20 sau 30 de ore pe saptamana ca sa pot ajunge macar la cateva cursuri. Intrebarile mele sunt:
1. Vor putea angaja pe altcineva care sa lucreze pe postul meu part-time?
2. Se injumatateste salariul, dar imi pastrez gradatia de merit? Daca o pierd, o pierd definitiv sau doar pana revin la full time?
3. Zilele restante de concediu din perioada full time se vor plati ca part time daca nu le epuizez acum?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:47, 5 August 2017
1. Vor putea angaja pe altcineva care sa lucreze pe postul meu part-time?

De angajat nu prea se mai poate angaja , avand in vedere blocarea posturilor pana la 31.12.2017.

2. Se injumatateste salariul, dar imi pastrez gradatia de merit? Daca o pierd, o pierd definitiv sau doar pana revin la full time?

Modificarea timpului de munca poate influenta si modificarea salariului.

3. Zilele restante de concediu din perioada full time se vor plati ca part time daca nu le epuizez acum?

Depinde cum se face trecerea ... prin incetare - angajare sau prin modificarea in baza unui act aditional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac si cum? moweedy2 moweedy2 sunt profesor in invatamantul preuniversitar,grad I,cu gradatie de merit,norma intreaga,de baza la colegiu. nu am perspective si drept urmare am fost ofertat ... (vezi toată discuția)
Legislatia muncii elenae elenae Buna ziua, in anul 1997 am fost angajata in invatamat ca laborant, in anul 2003 am facut un curs de analist programator ajutor si scoala a facut solicitare la ... (vezi toată discuția)
(re)angajare pensionar - personal didactic auxiliar - implicatii/conditii. Aqua_blue Aqua_blue Buna seara! Am rugamintea sa raspundeti la urmatoarele intrebari: 1) Este legal sa (re)angajezi un pensionar, cu functie de conducere, ca personal ... (vezi toată discuția)