avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce sa fac si cum?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce sa fac si cum?

sunt profesor in invatamantul preuniversitar,grad I,cu gradatie de merit,norma intreaga,de baza la colegiu.
nu am perspective si drept urmare am fost ofertat ptr.un post,norma intreaga, la o universitate,functie auxiliara.
INTREBARI:
-daca merg spre noua oferta,care e modalitatea de a mi pastra titulatura,renuntand la norma actuala ?
-daca imi pastrez 1/2 norma la colegiu si functia de baza va fi la noul loc de munca,se poate mentine titulatura?
va multumesc frumos!
-
Cel mai recent răspuns: moweedy2 , utilizator 20:23, 2 Iulie 2012
Este dificila situatia caci nu se cunosc cazuri similare de cumul intre catedre de nivel Colegiu
si Invatamant universitar doar la acelasi nivel sunt situatii cand se poate cumula ca ore de munca si predare 2-sau mai multe catedre!Inspectoratul scolar are mai multe cunostinte pe
aplicarea Regulamentelor didactice si este utila orice informatie!=D>Felicitarile mele!
Auxiliar,in sensul celor scrise mai sus,este bibliotecar.

Inspectoratul scolar e in,, chinurile facerii'',asa cum sunt multe institutii de acest fel,zilele astea...
Asta e ideea...,daca am sanse,n-as mai vrea sa-mi circumscriu existenta,unor"faceri",de felul asta,repetabile in nesfarsire....
Aceeasi insitutie,cu care am luat legatura,n-a avut situatii similare si nu stie, la randu-i, ce sa-mi spuna,iar,repet,in momentul de fata,altele sunt preocuparile ei.
Problema ce se ridica este:
-in situatia in care pastrez 1/2 norma didactica in preuniversitar ,profesor,si o norma completa in auxiliar universitar,intrebarea este:se poate sa-mi pastrez titulatura si implicit,fireste proportional,gradatia de merit?cu acordul cui?
-In situatia unui raspuns afirmativ , care sunt articolele din lege ,care mi-ar da posibilitatea de a-mi pastra,fie si pe o perioada determinata,titulatura din preuniversitar?

Va multumesc frumos !


Gradatia de merit v-a fost acordata pt.5 ani si nu exista niciun temei legal de a va fi retrasa daca renuntati la 1/2 din norma actuala,respectiv Ordinul 5486/2011 pentru aprobarea Metodologiei şi a criteriilor privind acordarea gradaţiei de merit în învãţãmântul preuniversitar
nu contine o astfel de reglementare.
Primul pas este sa inaintati o cerere catre C.A al scolii in care activitati ,prin care sa solicitati aprobarea pt.reducerea normei didactice la 1/2 incepand cu anul scolar 2012-2013(ar insemna la 9 ore/saptamana).S-ar putea sa fie necesar si acordul ISJ,nu stiu insa exact avand in vedere ca acum scolile sunt in ograda comunitatii locale,dar scoala va face demersul eventual mai departe daca va fi necesar.
Daca va fi posibil,adica veti avea aprobare,veti lucra in cumul de functii,pe 2 cimuri,unul parttime la scoala,unul full time la universitate La scoala va trebui sa declarati ca mai aveti un loc de munca unde v-ati stabilit norma de baza,la fel la universitate va trebui sa declarati ca este norma de baza(pt. deducerea la calculul impozitului).
va multumesc mult!
cu respect,moweedy2

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt profesor titular de limba și literatura română ... Acinorvec Acinorvec Bună ziua! Sunt profesor titular de limba și literatura română în învățământul preuniversitar, grad didactic I, vechime în învățământ 22 ani ... (vezi toată discuția)
(re)angajare pensionar - personal didactic auxiliar - implicatii/conditii. Aqua_blue Aqua_blue Buna seara! Am rugamintea sa raspundeti la urmatoarele intrebari: 1) Este legal sa (re)angajezi un pensionar, cu functie de conducere, ca personal ... (vezi toată discuția)
Gradatie de merit-invatamant luminik luminik Un cadru did. prin concurs de dosare, castiga pt urmatorii 5 ani scolari , o gradatie de merit care reprezinta 25% din salariu. Reuseste sa beneficieze de ... (vezi toată discuția)