avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Care sunt aactele si unde trebuie sa ma adresez pentru a initia procedura de divort de comun acord fara copii.
Cel mai recent răspuns: Iola , utilizator 13:04, 23 Iunie 2005
Instanta competentă este Judecătoria. Taxa de timbru este de 366.000 lei si timbre judiciare 2 x 1.500lei = 3.000 lei.
Acte necesare: xero - copii certificate pt conformitate cu originalul :certificat de căsătorie si certificate de nastere.
Către Judecătoria______________
Subsemnatii.............cu domiciliul............în calitate de soti, vă rugăm să solutionati CEREREA DE DIVORT în vederea desfacerii căsătoriei înregistrată sub nr...../.......la Primăria......., pe baza acordului nostru.Vă rugăm ca prin aceeasi hotărâre să dispuneti ca subsemnatii să revenim la numele purate anterior căsătoriei, respectiv.......( sau nu ).
ÎN FAPT: Ne -am căsătorit la data de.....deci mai mult de 1 an, din această căsătorie nu au rezultat copii. Am constatat că, relatiile noastre familiale sunt iremediabil vătămate, drept urmare am hotărât DE COMUN ACORD să divortăm. Vă rugăm să admiteti actiunea asa cum este ea formulată, să desfaceti căsătoria prin acordul nostru.
ÎN DREPT: Ne întemeiem pe disp. art. 37 al.2 si 38 din Codul familiei si art. 613 Cod procedură civilă.
Anexăm prezentei cereri: copie a certificatului de căsătorie, a certificatelor de nastere, chitanta privind taxa de timbru si timbre judiciare în valoare de 3.000 lei.
Semnăturile, data. Se depune la registratura Judecătoriei, primiti citatie, vă prezentati amândoi la termenul de judecată.
Cererea se depune la presedintele Judecatoriei in competenta careia va aflati.
Vreau sa divortez si as dori sa stiu daca in afara de actele de mai sus ar mai fi nevoie de ceva?
Nu.
Ba da.
Acordul partilor.

Alte discuții în legătură

Cerere divort de comun acord saraf saraf Buna ziua! Poate posta cineva exact o cerere de divort de comun acord? am tot cautat pe alte siteuri dar nu am gasit decat vag ce trebuie sa contina si nu ... (vezi toată discuția)
Divort ivanov teodora ivanov teodora As avea o mare rugaminte daca imi poate spune cineva pentru a inainta divort cand unul din parteneri nu este deacord imi trebuie neaparat avocat atunci cand ... (vezi toată discuția)
Divort la cinci luni dupa casatorie sonder sonder Buna.Am nevoie de cateva informatii legate de divort.Suntem casatoriti de cinci luni,nu avem copii,nu vor exista bunuri de impartit,totul se face de comun ... (vezi toată discuția)