Buna ziua. Am inchiriata o taraba in piata centrala si astazi am fost chemat la Administratia pietelor pentru a mi se comunica faptul ca trebuie sa fac un schimb de taraba cu un vecin in conditii dezavantajoase pentru mine. Vecinul incearca de 2 ani sa ma convinga sa-i dau lui taraba mea dar n-am unde sa merg in alta parte, de aici traim familia mea( cu o studenta si inca 2 liceeni) plus familiile angajatilor nostri. Un prieten si coleg de partid al vecinului care era administrator al pietii a fost avansat si incearca sa-si multumeasca prietenul. Mie mi-au motivat schimbarea cu dorinta de a face ordine pentru ca are probleme cu celalalt vecin. Au prezentat problema ca si cum mi-ar face o favoare si ''erau ingrijorati'' ca vecinul nu va fi de acord. Teatru ieftin! Am cerut ragaz pana maine ca sa le dau un raspuns. Din discutiile cu vecinul am inteles ca nu e bine sa refuz pentru ca voi fi scos de pe piata asa cum a patit altcineva. Va rog sa ma invatati ce sa fac, am platit tot timpul chiria la timp, singura situatie ce mi s-ar putea imputa este ca am mai depasit suprafata de expunere a marfii dar am revenit cand mi s-a atras atentia fara comentarii ca vecinul. Daca refuz poate sa ma dea afara fara motive? Va multumesc anticipat!
Legal, nu cred ca pot sa va schimbe fortat amplasamentul tarabei. Bineinteles, eu va spun asta fara sa vad actul de inchiriere a spatiului, dar presupun ca amplasamentul este clar precizat.
Nu exista nici un desen cu amplasamentul tarabei ci se specifica in contract doar numarul tarabei. Bine-nteles ca, in caz de schimbare, va trebui sa se faca un alt contract cu un alt numar. Parerea mea care poate fi gresita! Multumesc si va rog pentru mai multe sfaturi.
Am cerut amanarea mutarii pana la 1 iulie, data la care se reinnoieste contractul de inchiriere. Unei persoane de la administratie nu prea i-a convenit dar cealalta a fost de acord. In schimb vecinul spumega si face abuz dupa abuz. Sa-l reclam n-am cui, eventual celor mai de sus de la administratie, dar, din pacate, n-am pile. Pot sa raman fara reinnoire de contract de la 1 iulie? Exista vreo solutie la problema mea? Multumesc, celor ce vor si pot sa ajute!
daca va expira contractul de inchiriere nimeni nu este obligat sa vi-l prelungeasca.
daca e vorba de un abuz, sa nu credeti ca numai cu pile puteti face plangeri. mergeti in sus pe cale ierarhica fara absolut nicio probleme. am sute de exemple cum oameni fara absolut nicio pila au reusit multe doar prin faptul ca 's-au tinut'
Contract inchiriere
avalentin
Am un apartament pe care as vrea sa-l inchiriez unei firme. Imi trebuie neaparat acordul asociatiei de locatari? Daca da, ce pot face daca asociatia nu doreste ... (vezi toată discuția)