avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract inchiriere

Am un apartament pe care as vrea sa-l inchiriez unei firme. Imi trebuie neaparat acordul asociatiei de locatari? Daca da, ce pot face daca asociatia nu doreste ?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 23:57, 16 Februarie 2008
Daca apartamentul va fi folosit de catre societate, da, aveti nevoie de acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
Nu va trebuie niciun acord la inchiriere, contractul se incheie in mod liber. Societatea va trebui sa obtina acordul daca vrea sa isi infiinteze acolo un sediu secundar.
Aveti nevoie de acordul vecinilor din stanga, din dreapta, de sus si de jos, in functie de amplasamentul apartamentului.Daca societatea vrea sa-l inchirieze pt.sediu social, nu vad ce problema poate fi cu vecinii.Doar daca il inchiriaza pt. pct.de lucru pot sa apara probleme.
Vera a scris:
Daca societatea vrea sa-l inchirieze pt.sediu social, nu vad ce problema poate fi cu vecinii.Doar daca il inchiriaza pt. pct.de lucru pot sa apara probleme.

??????????? :O De ce?

Inca o data: incheierea contractului de inchiriere e una, nu se cere niciun acord, ca doar exista libertarea contractuala.
Ce vrea sa faca chiriasul acolo e altceva, daca implica schimbarea destinatiei (spatiu comercial), iar legea impune acorduri speciale, societatea chiriasa le va obtine cand va vrea sa isi stabileasca acolo sediul principal sau secundar. N-am inteles care e diferenta semnalata mai sus intre sediul principal si punctul de lucru, ca de fapt nu e! Societatii ii trebuie acelasi acord, tipizat elaborat de ONRC, care se gaseste aici: [ link extern ] >

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru dora negrea dora negrea Buna ziua, din nou! Am un apartament pe care doresc sa-l inchiriez. Unul din clienti a venit, dar mi-a spus ca inchiriaza apartamentul, dar ca ar dori ca ... (vezi toată discuția)
Sediu de firma in bloc de locuinte anamarinescu anamarinescu as dori sa stiu daca exista vreo prevedere legala privind interzicerea sau limitarea existentei sediilor de firme in blocurile de locuit si daca nu, care ar fi ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat cu drept de subinchiriere? matesa matesa buna. am o nelamurire. in primul rand - poate exista contract de comodat intre doua persoane juridice? daca da, poate exista cu drept de subinchiriere? ... (vezi toată discuția)