avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sediu de firma in bloc de locuinte
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sediu de firma in bloc de locuinte

as dori sa stiu daca exista vreo prevedere legala privind interzicerea sau limitarea existentei sediilor de firme in blocurile de locuit si daca nu, care ar fi conditiile de indeplinit in acest sens, avand in vedere ca proprietarul apartamentului inchriaza numai firmelor acest apartament.
Cel mai recent răspuns: doinailiescu , utilizator 16:29, 8 Septembrie 2010
Nu exista nicio prevedere din cate stiu eu , prin care se limiteaza sau interzice existenta sediilor de firme in blocurile de locuit.
dar exista obligatia pentru proprietarul acre inchiriaza firmelor sa ceara acordul locatarilor in acest sens?
Persoana juridica care vrea sa aiba sediul social sau sediu secundar intr-un bloc de locuinte este obligat sa depuna la onrc avizul asociatiei de proprietari semnat si stampilat de pesedintele asociatiei de proprietari a blocului respectiv, aviz( formular) poate fi luat de pe site-ul onrc.
Eu am depus dosarul la onrc pt deschiderea unui sediu secundar intr-un apartament de bloc si a verificat daca este acest aviz la dosar pe langa celelalte acte.

O zi buna!
si ce s-ar putea face daca administratorul a semnat si stampilat fara stiinta locatarilor?
Este obligatoriu sa existe acordul vecinilor , in caz contrar se incalca o prevedrer legala.

Alte discuții în legătură

Infiintare firma- comert electronic- flori krompaczki krompaczki Buna ziua, Doresc sa infiintez o firma bazata pe comertul electronic cu plante si flori, de preferinta un SRL. In ultima vreme m-am tot informat legat de ... (vezi toată discuția)
Sediu social srl (acordul unui vecin) evgheni evgheni Buna seara. Vreau sa infiintez o s.r.l. cu sediul in apartamentul meu. Problema este ca nu pot obtine acceptul unuia ditre cei 4 vecini directi. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari mi-a refuzat avizul pt sediu social... someonedan someonedan Buna ziua. Revin cu o problema, chiar daca am mai discutat-o in topicul "Datorii la asociatia de proprietari !! Acord sediu valabil?". Nu mai repet problemele ... (vezi toată discuția)