avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare firma- comert electronic- flori
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare firma- comert electronic- flori

Buna ziua,
Doresc sa infiintez o firma bazata pe comertul electronic cu plante si flori, de preferinta un SRL.
In ultima vreme m-am tot informat legat de actele necesare infiintarii unei firme, dar am gasit varianta oficiala de la onrc
[ link extern ]
Intrebarile mele incep aici:
1. Sediul social va fi intr-un bloc de locuinte: dat fiind faptul ca activitatea se rezuma la comert electronic, am nevoie de acordul locatarilor? (partea de logistica a plantelor se va desfasura intr-o sera in afara orasului dar sediul social nu il pot face acolo). Voi fi obligat sa trec aceea sera ca si sediu secundar sau nu am nevoie de dovada pentru acest spatiu?
Nu mi-ar fi greu sa obtin acordul locatarilor doar ca blocul este relativ nou si nu prea am vecini sa zic asa, deci as avea mult de umblat dupa acordul lor.

2. Pentru moment , voi fi asociat unic cat si administrator cat si lucrator in sera, dat fiind faptul ca nu voi avea pe moment angajati la firma, trebuie sa fac ceva contract cu ITM?

Daca ma puteti ajuta la aceste intrebari sau la alte sfaturi pe subiect juridic v-as multumi cu cel mai mare drag.
PS- site-ul deja exista, cat si platforma de vanzari , mai am nevoie doar de firma ca apoi o sa incep vanzarile.
[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: M_d , utilizator 13:12, 22 Aprilie 2009
Daca la sediul social nu se desfasoara activitate, atunci nu aveti nevoie de acordul locatarilor.
Daca am inteles bine, de fapt activitatea firmei va fi una de intermediere, veti colecta comenzile de pe internet, iar livrarile se vor face direct de la sera; aceasta din urma presupun ca este autorizata si neapartinandu-va, nefiind activitatea firmei dvs., nu trebuie sa fie sediu secundar.
Cat timp firma nu are salariati, nu aveti de ce sa o inregistrati la ITM.
Va trebuie acordul vecinilor si al asociatiei de locatari sau proprietari.Daca nu aveti 4 vecini, respectiv sus,jos,stanga,dreapta, luati si dvs semnatura de la cei pe care ii aveti.Nu conteaza ca va fi doar sediu.Chiar sa le explicati acest lucru.Modelul de document il gasiti in sectiunea de documente utile a forumului.Sera, respectiv sediul secundar( punct de lucru) trebuie s-o declarati la ORC odata cu infiintarea societatii si apoi la administratia financiara de care apartine.Nu va trebuie contract la ITM decat daca vreti sa fiti microintreprindere.In lumina noilor reglementari ale codului fiscal nu stiu sa va spun cum e mai bine pt.comert, micro sau platitor e impozit pe profit, dar eu zic sa va declarati la inceput platitor de impozit pe pofit si pe urma mai vedeti cum merge pentru ca aveti posibilitatea sa treceti de la anul la micro, in acest caz.atentie la vectorul fiscal pe care il veti completa la infiintarea societatii.Sa nu treceti salariati si nici platitor de tva la inceput.
Succes
Dar in cazul in care declar ca nu se desfasoara activitate la sediul social, sunt obligat sa declar ca unde se desfasoara activitatea?
Daca desfasurati efectiv activitate la punctul de lucru trebuie sa declarati asta.
Da, va trebui sa declarati sera ca punct de lucru.

Alte discuții în legătură

Firma poloneza annemona2000 annemona2000 Buna ziua, Colaborez cu o firma poloneza care doreste infiintarea unei societati SRL sau reprezentanta in Romania. Firma va fi de recrutare/ plasare forta ... (vezi toată discuția)
Sediu de firma in bloc de locuinte anamarinescu anamarinescu as dori sa stiu daca exista vreo prevedere legala privind interzicerea sau limitarea existentei sediilor de firme in blocurile de locuit si daca nu, care ar fi ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma marcelino marcelino vreau sa-mi infiintes o firma... va rog, ce acte imi trebuie? (vezi toată discuția)