avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sediu de firma in bloc de locuinte
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sediu de firma in bloc de locuinte

as dori sa stiu daca exista vreo prevedere legala privind interzicerea sau limitarea existentei sediilor de firme in blocurile de locuit si daca nu, care ar fi conditiile de indeplinit in acest sens, avand in vedere ca proprietarul apartamentului inchriaza numai firmelor acest apartament.
Cel mai recent răspuns: doinailiescu , utilizator 16:29, 8 Septembrie 2010
mai recent, in masura in care nu este Asociatia de proprietari, trebuie acordul vecinilor (formular ORC) si o declaratie autentica al solicitantului prin care declara pe propria raspundere ca in locuinta respectiva nu este asociatie de propriteari/locatari.............
alexchiciu a scris:

nu-s neaparat trei, dar asa e cutuma la ORC-daca ai trei semnaturi pe hartoaga, se admite
teoretic trebuie acordul asa-numitilor vecini directi: deasupra, dedesubt, alaturi si vizavi pe palier.
Astea-s povesti ,ca-n a fost odata ca niciodata ... din moment ce o firma functioneaza-n bloc fara avizul ORC-fapt confirmat scris de ei,ca urmare a sezizarilor facute -si implicit nici de la vecini,din moment ce apartinatorul nici nu a trecut pe acolo .Si totusi firma isi desfasoara activitatate de doi ani in bloc fara a se sinchisi.Doar fraierii respecta legea!Orc ul de ce nu se implica dupa ce a luat la cunostiinta ?! i s-a cerut sa confirme daca firma este inregistrata,iar raspunsul e negativ?!Asta presupune ca maine pot proceda sieu la fel ,sa-mi fac firma-n bloc fara acceptul cuiva ca nu ma va trage nimeni la raspundere.Doar bine stim pt cine sunt legile in tara asta!!!!
Una este sa existe o firma in scriptele ORC la o anumita adresa, iar alta este ca niste cetateni care intamplator au o firma inregistrata la alta adresa dar unde NU functioneaza practic, sa inchirieze un apartament si sa desfasoare acolo activitate, fara a declara sediu/punct de lucru.
ORC nu are la ce sa se implice! este organ de inregistrare, NU de control si sanctiune!!! Se poate face sesizare la Politie, si acestia vor verifica cine ocupa acel apartament si ce activitati se desfasoara.
"ORC nu are la ce sa se implice! este organ de inregistrare, NU de control si sanctiune!!! Se poate face sesizare la Politie, si acestia vor verifica cine ocupa acel apartament si ce activitati se desfasoara. "
Multumesc ,asta voiam sa aflu ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma- comert electronic- flori krompaczki krompaczki Buna ziua, Doresc sa infiintez o firma bazata pe comertul electronic cu plante si flori, de preferinta un SRL. In ultima vreme m-am tot informat legat de ... (vezi toată discuția)
Sediu social srl (acordul unui vecin) evgheni evgheni Buna seara. Vreau sa infiintez o s.r.l. cu sediul in apartamentul meu. Problema este ca nu pot obtine acceptul unuia ditre cei 4 vecini directi. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari mi-a refuzat avizul pt sediu social... someonedan someonedan Buna ziua. Revin cu o problema, chiar daca am mai discutat-o in topicul "Datorii la asociatia de proprietari !! Acord sediu valabil?". Nu mai repet problemele ... (vezi toată discuția)