avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sediu de firma in bloc de locuinte
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sediu de firma in bloc de locuinte

as dori sa stiu daca exista vreo prevedere legala privind interzicerea sau limitarea existentei sediilor de firme in blocurile de locuit si daca nu, care ar fi conditiile de indeplinit in acest sens, avand in vedere ca proprietarul apartamentului inchriaza numai firmelor acest apartament.
Cel mai recent răspuns: doinailiescu , utilizator 16:29, 8 Septembrie 2010
Dar daca locatarii nici macar nu au fost consultati,nici presedintele asociatie ,iar in urma sezizarii Asoc.de proprietari ,s-a primit de la Of.National al Registrului Comertului ra spunsul ca firma respectiva nu figureaza inregistrata cu sediul social sau secundar la adresa respectiva .Si totusi aceasta firma isi desfasoara activitatea,indiferent de ora , perturband linistea vecinilor.Ce cale ar trebui urmata pt.sistarea situatiei ?
Multumesc
Pentru gazduirea sediului social al unei firme, sau deschiderea unui punct de lucru, nu este necesar acordul tuturor locatarilor. Este suficient acordul asociatiei si a 3 vecini.

De asemenea, trebuie sa tineti cont, ca nu orice apartament inchiriat de o firma, trebuie, neaparat, inregistrat ca punct de lucru. Ar putea figura ca locuinta de serviciu pentru unul din angajatii firmei, etc..

Faptul ca acolo se desfasoara anumite activitati, care perturba linistea locatarilor din bloc reprezinta o alta problema. Este important de aflat, macar cu aproximatie, ce fel de activitati se desfasoara acolo, pentru ca sunt activitati care pot fi desfasurate intr-un apartament de bloc si alte activitati care nu se preteaza de nici un fel a fi desfasurate intr-o asemenea locatie...
Am inteles ca pt gazduirea sediului soc. al unei firme ,este necesar avizul vecinilor imdediat apropiati.Apartamentul meu se situeaza sub cel in care isi desfasoara activitatea firma.Daca nu orice punct de lucru trebuie inregistrat,atunci degeaba mai intreb.Dar din contractul de inchiriere dintre proprietar -care nu locuieste in Bucuresti si firma-rezulta clar ca spatiul este inchiriat unei firme nu unei persoane fizice.Cineva spunea mai sus ca si pentru punct de lucru iti trebuie aprobare de la Registrul Comertului.
Personal nu ma intereseaza ce activitate se desfasoara acolo,ma deranjeaza acel dute-vino care incepe in jurul orei 14 in fiecare zi,inclusiv sambata ,iar demersurile facute de mine si de presedintele blocului au ramas fara raspuns.Cand te reintorci obosit de la servici ,chiar este lipsit de importanta care-i activitatea firmei.!!!Registrul Comertului a dat un raspuns la obiect,intrebarea era care este pasul urmator.Dar cum romanul e inventiv si se strecoara printre legi ,se pare ca putem face orice, oriunde ...Precizez incaodata ca nimeni nu a semnat ,nici presedintele ,nici administratorul si niciunul dintre proprietari.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iulie 2010
doinailiescu, utilizator
Care este Legea si articolul de lege care stipuleaza acest lucru?
Stau la Apt 1 si toti cer relatii despre firma,la usa mea,iar eu am "fost sarit 'de pe lista de semnaturi?
Cine stabileste cei trei vecini??
Cum se aleg?
Multumesc !
nu-s neaparat trei, dar asa e cutuma la ORC-daca ai trei semnaturi pe hartoaga, se admite
teoretic trebuie acordul asa-numitilor vecini directi: deasupra, dedesubt, alaturi si vizavi pe palier.

Alte discuții în legătură

Infiintare firma- comert electronic- flori krompaczki krompaczki Buna ziua, Doresc sa infiintez o firma bazata pe comertul electronic cu plante si flori, de preferinta un SRL. In ultima vreme m-am tot informat legat de ... (vezi toată discuția)
Sediu social srl (acordul unui vecin) evgheni evgheni Buna seara. Vreau sa infiintez o s.r.l. cu sediul in apartamentul meu. Problema este ca nu pot obtine acceptul unuia ditre cei 4 vecini directi. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari mi-a refuzat avizul pt sediu social... someonedan someonedan Buna ziua. Revin cu o problema, chiar daca am mai discutat-o in topicul "Datorii la asociatia de proprietari !! Acord sediu valabil?". Nu mai repet problemele ... (vezi toată discuția)