avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Radiere din oficiu a unei societati suspendate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Radiere din oficiu a unei societati suspendate

Buna ziua !
Este vorba despre un SRL a carei suspendare ( 3 ani ) se incheie in luna octombrie a acestui an. Se poate sa fie radiata de R. Comertului, din oficiu, daca nu si reia activitatea ? Dupa cat timp ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 15:24, 4 Iunie 2013
Nu are cum sa nu-si reia activitatea. Dupa 3 ani SRL-ul este reactivat din oficiu. Va fi eventual dizolvata dupa reactivare doar daca se constata ca nu aveti sediu. Radierea se va face ulterior.
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2013
LuchianSeb, utilizator
Registrul comertului nu (mai) reia activitatea societatii din oficiu...Dizolvarea judiciara a societatii - ca asta va intereseaza, s-ar putea dispune de catre tribunalul in raza caruia are sediu societatea in cazurile art. 237 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata. Nu va bazati prea mult ca acest lucru s-ar putea intampla prea curand, lasand la latitudinea registrului comertului sa initieze acest demers. Sfatul meu este sa demarati dizolvarea simultana cu lichidarea in conditiile art. 235 din Legea nr. 31/1990. Dureaza in jur de doua luni si costa cam de 500 ron, platibili in doua transe.
@ Sad. Va intreb si eu din curiozitate... Daca ONRC nu mai reactiveaza din oficiu SRL-urile la sfarsitul perioadei de 3 ani de suspendare (aceasta fiind perioada maxima admisa de lege), ce se intampla in aceasta situatie? Firma ramane neactivata desi legea prevede o perioada maxima de 3 ani? :)
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2013
LuchianSeb, utilizator
Credeti ca as obtine un raspuns de la Reg. Comertului ?
Inteleg ca parerile sunt impartite.

Nu sunt impartite parerile... Doar ca eram curios ce se intampla in aceasta situatie daca ONRC nu mai reactiveaza din oficiu... Trebuie sa fie o procedura ceva, ca altfel nu are logica tinand cont de faptul ca perioada maxima de inactivitate este de 3 ani.
Dar cu siguranta la ONRC vi se va explica totul concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din conservare srl WEO WEO Cu trei ani in urma am facut actele la Registrul comertului pentru intrarea unui SRL in conservare (cu scopul de a scapa de impozitul forfetar de atunci). In 4 ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma suspendata din oficiu de onrc? sinbad sinbad buna ziua am o firma actualmente suspendata si care figureaza cu stoc de marfa. declaratiile fiscale au fost depuse la zi. ce se intampla daca decid ca nu ... (vezi toată discuția)
Incheiere perioada suspendare activitate srl Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Pe 01.06.2013 s-au incheiat cei 3 ani de suspendare a activitatii unui SRL. Ce demersuri trebuie facute la ONRC,ce documente si ce taxe aprox.sunt de platit? (vezi toată discuția)