avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvare firma suspendata din oficiu de onrc?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvare firma suspendata din oficiu de onrc?

buna ziua
am o firma actualmente suspendata si care figureaza cu stoc de marfa.
declaratiile fiscale au fost depuse la zi.
ce se intampla daca decid ca nu vreau sa mai reactivez firma din motiv de lipsa sediul social (expirare contract inchiriere).
cumva ONRC se sesizeaza din oficiu si inchide firma cu lichidator?
daca da ce costuri se pot imputa si care sunt raspunderile monetare din partea administratorului firmei?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sinbad , utilizator 16:54, 3 Decembrie 2012
Nu stiu in ce masura ONRC suspenda activitatea din oficiu la societatile comerciale....este ceva nemaintalnit! Se intampla ca ONRC sa mai primeneasca periodic evidentele registrelor de societatile care nu si-au indeplinit obligatiile legale, una dintre acestea fiind si expirarea sediului. Ulterior, de regula DGFP solicita numirea unui lichidator pentru a se ocupa de lichidarea societatii si radierea din registru comertului. Aceasta numire a lichidatorului poate fi in detrimentul dvs. - in sensul ca lichidatorul nu face munca patriotica - trebuie sa ii platiti un onorariu, numai in cazuri exceptionale este remunerat din fondul de lichidare. Sfatul meu este sa initiati dvs. procedura de dizolvare fara numire lichidator in conditiile art. 235 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale. Costurile ar fi in jur de 600 ron, platibili in doua transe la interval de doua luni. Actele vi se pot intocmi in cadrul serviciului de asistenta juridica de la registru comertului. Bafta!
va multumesc de raspuns.
dar pentru stocul de marfa care va reveni administratorului care e si asociat unic se plateste vreun impozit?
in esenta cheltuielile de dizolvare se ridica la 600 lei din cate am inteles.
dar cand se face lichidarea patrimoniului exista ceva taxe datorate statului pentru stocul de marfa ce nu se mai poate valorifica?
firma nu este platitoare de tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl cu activitatea suspendata pe 3 ani bogdanroxanutza bogdanroxanutza Buna ziua, In octombrie 2008 am infiintat un SRL. Imediat dupa infiintare activitatea a fost suspendata pe o perioada de 3 ani. Aceasta perioada se va ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma brezel brezel Un SRL care cu doi administratori straini care vroiau sa inceapa procedurile de dizolvare .Mandatul lor de administratori a expirat in 2011 si sediul social la ... (vezi toată discuția)
Firma suspendata louisa louisa Buna ziua, As dori sa stiu daca o firma suspendata pe 3 ani se va dizolva automata daca nu va fi reactivata la sfarsitul celor 3 ani si daca aceasta dizolvare ... (vezi toată discuția)