avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare firma

Un SRL care cu doi administratori straini care vroiau sa inceapa procedurile de dizolvare .Mandatul lor de administratori a expirat in 2011 si sediul social la fel. Cei de la ONRC au oferit doua solutii pt a putea inchide firma:
1. Reinnoirea mandatului,ceea ce presupune act constitutiv nou, declaratii noi si acestea necesita costuri ridicate.
2. O terta persoana da in judecata firma in tribunal pt.sediul si mandat administratori expirat.
Cei de la ONRC ne-au recomandat ce-a de-a doua solutie. Care ar fi pasii care trebuie urmati pentru aceasta procedura si ce costuri ar implica?Si cat ar dura aproximativ un astfel de proces?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alina Grigoriu , Avocat 16:29, 24 Iulie 2013
Pentru varianta expusa trebuie sa luati legatura cu un avocat deoarece banuiesc ca asociatii nu isi vor formula actiunea in instanta pentru dizolvarea societatii... este vorba de onorariul avocatului, onorariul lichidatorului taxa judiciara de timbru, publicarea in Monitorul Oficial a dispozitivului sentintei...Nu cred ca se poate definitiva operatiunea in aceasta varianta fara minimum 3500-4000 ron. Daca totusi, societatea este in functiune la registru comertului mergeti pe varianta dizolvarii simultane cu lichidarea fara numire de lichidator conform art. 235 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale. Costurile sunt d maximum 600 ron, dureaza cam doua luni. Va recomand sa va adresati biroului de asistenta juridica de la registru comertului pentru intocmirea/redactarea actelor.
Pentru a dizolva societatea fara lichidare firma nu trebuie sa aiba datorii la ANAF. II va trebui certificat fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl madalinavaleria madalinavaleria Buna ziua! Am un SRL infiintat in anul 2008. Nu am desfasurat niciun fel de activitate. Firma este pe 0. In 2009 firma a fost suspendata. In prezent pe ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma suspendata din oficiu de onrc? sinbad sinbad buna ziua am o firma actualmente suspendata si care figureaza cu stoc de marfa. declaratiile fiscale au fost depuse la zi. ce se intampla daca decid ca nu ... (vezi toată discuția)
Acte de comert societate in dizolvare madellaine madellaine Buna ziua, O societate a depus la ONRC cererea de dizolvare si lichidare simultana. Mai poate efectua acte de comert? multumesc. (vezi toată discuția)