avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare SRL cu activitatea suspendata pe 3 ani
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare SRL cu activitatea suspendata pe 3 ani

Buna ziua,

In octombrie 2008 am infiintat un SRL. Imediat dupa infiintare activitatea a fost suspendata pe o perioada de 3 ani. Aceasta perioada se va incheia la sfarsitul lui 2011.

Atunci eu nu voi fi in tara din motive personale si as dori sa stiu daca se va dizolva din oficiu sau ce se va intampla?

Firma nu a avut si nu va avea activitate. Pana in prezent toate declaratiile au fost depuse semestrial la finante.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bogdanroxanutza , utilizator 12:54, 2 Mai 2011
Va recomand sa o dizolvati la cerere in conformitate cu art. 235 din Legea nr. 31/1990 a a societatilor comerciale, fara numire de lichidator. Costurile totale sunt in jur de 600 ron cu tot cu redactarea actelor la serviciul de asistenta de la registrul comertului.
As dori sa stiu ce complicatii vor aparea atunci cand suspendarea activitatii va expira si nu va mai fi depus nici un act?

In afara de recomandarea dumneavoastra ce alta optiune as mai avea?

Va multumesc foarte mult pentru raspuns si pentru recomandare!
Ultima modificare: Duminică, 1 Mai 2011
bogdanroxanutza, utilizator
In acel caz societatea ar fi dizolvata la cererea ONRC, sau poate a DGFP, institutii care dupa trecerea termenelor legale pot sa desemneze un lichidator care sa se ocupe de lichidarea si radierea societatii din registrul comertului. Lichidatorul are niste prerogative legale care ii confera dreptul de a depune toate diligentele in vederea satisfacerii eventualelor creante ale creditorilor( plata datoriilor). Demersul lichidatorului nu se face gratuit, acesta va incerca prin caile legale sa va oblige sa-l platiti pentru munca depusa.
Alta optiune ar mai putea fi cesiunea partilor sociale ale societatii unei alte persoane, lucru aproape imposibil de infaptuit in aceste vremuri.
Din punctul meu de vedere cea mai buna varianta este aceea care v-am expus-o prima data.
Am inteles. Va multumesc mult de tot!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa scap de o societate nou infiintata iasomie iasomie Anul acesta in aprilie am infiintat o societate cu 2 asociati. LA o luna dupa infiintare, m-am certat cu asociatul meu si am decis sa nu mai colaboram. ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma suspendata din oficiu de onrc? sinbad sinbad buna ziua am o firma actualmente suspendata si care figureaza cu stoc de marfa. declaratiile fiscale au fost depuse la zi. ce se intampla daca decid ca nu ... (vezi toată discuția)
Radierea din oficiu societatilor comerciale alin tomus alin tomus In decembrie 2006 am infiintat un SRL, cu trei asociati care nu a functionat din nici un punct de vedere niciodata (nici macar capitalul social nu a fost ... (vezi toată discuția)