Anul acesta in aprilie am infiintat o societate cu 2 asociati. LA o luna dupa infiintare, m-am certat cu asociatul meu si am decis sa nu mai colaboram. Mentionez ca firma as fost conceputa ca fiind platitoare de TVA si ca ar avea angajati. Depun lunar formularele pe 0, am depus formular de neincepere a activitatii pentru a nu depune bilantul, dar totusi as vrea sa scap cumva de societate, ca sa nu mai trebuiasaca sa fiu tot timplu pe drumuri. Mi s-s spus de la Camera Comertului ca pentru a livhida societatea imi trebuie lichidator. Totusi societatea nu si-a inceput practic activitatea, nu avem active, nimic. Doar banii dati pentru infiintarea ei.
Un lichidator v-ar costa destul de mult,ar trebui sa platiti milioane de lei. Fara nici un cost ar fi sa nu mai depuneti la Registrul Comertului balanta sau bilantul-acesta fiind un motiv de dizolvare a societatii.Adica daca d-voastra nu depuneti aceste declaratii,Registrul ca va trimite o citatie cum ca trebuie sa le prezentati situatiile contabile daca nu,va va dizolva societatea.De platiti nu ve-ti plati nimic doar sa nu aibe societatea datorii la stat.
Alta solutie ar fi sa gasiti un cumparator pentru societate,se face cesiune cu titlu gratuit.
Imi cer scuze ca ma bag peste alt subiect.
Daca am primit citatia de la tribunal de dizolvareca nu am depus bilantul contabil anual pe 2004, 2005, 2006 si nici nu-l depun ce se intampla?
Societate infiintata in 2003, nu a avut niciodata activitate, asociat unic.
Societatea va primi o citatie de chemare in judecata de catre ONRC.
ONRC va cere instantei ca in temeiul art 237 alin 1 lit b din Legea 31/1990 sa dispuna dizolvarea societatii. Sustinerile ONRC vor fi intemeiate pe dispozitiile art 112 si urmatoarele din Codul de procedura civila, art 237 din Legea 31/1990, Legea contabilitatii 82/1991 republicata, Legea 26/1990 si OMFP 917/2005.