avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum sa scap de o societate nou infiintata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum sa scap de o societate nou infiintata

Anul acesta in aprilie am infiintat o societate cu 2 asociati. LA o luna dupa infiintare, m-am certat cu asociatul meu si am decis sa nu mai colaboram. Mentionez ca firma as fost conceputa ca fiind platitoare de TVA si ca ar avea angajati. Depun lunar formularele pe 0, am depus formular de neincepere a activitatii pentru a nu depune bilantul, dar totusi as vrea sa scap cumva de societate, ca sa nu mai trebuiasaca sa fiu tot timplu pe drumuri. Mi s-s spus de la Camera Comertului ca pentru a livhida societatea imi trebuie lichidator. Totusi societatea nu si-a inceput practic activitatea, nu avem active, nimic. Doar banii dati pentru infiintarea ei.

Cum as putea sa procedez?
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 22:39, 7 August 2008
llora a scris:

Adica daca d-voastra nu depuneti aceste declaratii,Registrul ca va trimite o citatie cum ca trebuie sa le prezentati situatiile contabile daca nu,va va dizolva societatea.De platiti nu ve-ti plati nimic doar sa nu aibe societatea datorii la stat.
Alta solutie ar fi sa gasiti un cumparator pentru societate,se face cesiune cu titlu gratuit.

Avand in vedere ca societatea este nou infiintata poate dura si mai bine de un an de zile pana ce se vor sesiza cei de la ONRC ca nu au fost depuse situatiile financiare anuale. Cel mai bun exemplu este ca abia acum s-au introdus actiuni pentru societati ce nu au depus din 2004 incoace si nu sunt putin. Pana le vine randul la astea nou infiintate eu cred ca o sa mai dureze mult si bine. Cel mai simplu ar fi o cesiune sau dizolvare fara lichidare numai cu acordul ambelor parti asa cum a mentionat Andreea mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare juridica - lichidare si radiere voluntara sau juridica ? mendo mendo Am o societate SRL infiintata in 2000 pe care vreau sa o lichidez si radiez si care a fost dizolvata juridic. Aceasta societate a functionat si a avut ... (vezi toată discuția)
Lichidare pentru srl dizolvat de tribunalul bucuresti la cererea rc mihai0204 mihai0204 Buna ziua, În 2003 am înființat o societate (la care sunt unic acționar) pe care însă nu am folosit-o și pentru care nu am depus doar o ... (vezi toată discuția)
Radierea din oficiu societatilor comerciale alin tomus alin tomus In decembrie 2006 am infiintat un SRL, cu trei asociati care nu a functionat din nici un punct de vedere niciodata (nici macar capitalul social nu a fost ... (vezi toată discuția)