avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma suspendata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma suspendata

Buna ziua,
As dori sa stiu daca o firma suspendata pe 3 ani se va dizolva automata daca nu va fi reactivata la sfarsitul celor 3 ani si daca aceasta dizolvare se poate folosi de catre creditori pentru recuperare TVA.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 16:58, 1 Decembrie 2011
Nu se dizolva automat, ci registrul comertului o va reactiva din oficiu la solicitarea dvs.(gratis)
Chestia cu TVA-ul tine de o alta institutie - ANAF. Dizolvarea societatilor pe motiv de nedepunere de bilant s-a abrogat. Cel mai bine ar fi sa cereti dvs. dizolvarea voluntara fara lichidator in conformitate cu art. 235 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata.
O societate care a fost suspendata pe o perioada determinata, la cererea asociatilor, se va reactiva dupa trecerea perioadei, deci nu se va dizolva. Dizolvarea se poate face de ONRC pentru alte motive (spre exemplu sediul social expirat, mandatul administratorului expirat etc.). Nu inteleg ce are creditorul cu TVA-ul firmei? Fiti mai explicita va rog pentru a va putea oferi o solutie.
Societatea care este suspendata este un debitor al societatii mele cu o suma foarte mare in jur de 3 miliarde lei vechi si ma interesa daca se poate recupera TVA-ul daca se dizolva societatea sau trebuie sa fie lichidata pentru ca eu sa pot sa-mi deduc TVA-ul aferent datoriei rezultate din livrare de marfa.
Va multumesc.
Dvs. formulati la organul fiscal competent, unde aveti sediul social principal, o cerere de solutionare a decontului cu sume negative de TVA, cu optiune de rambursare. Vor veni la dvs. pentru efectuarea inspectiei fiscale necesare in aceasta procedura. Trebuie sa aveti in vedere ca vor face control incrucisat si la firma careia dvs. i-ati emis facturi, respectiv societatea suspendata. Daca ati desfasurat relatii comerciale cu aceasta societate cat timp se afla in perioada de suspendare nu este bine, vi se va recalcula TVA-ul si veti fi obligata sa platiti.
Va ofer o alta solutie: de ce nu actionati in instanta debitorul, fie pe OG 5 din 2001, fie pe OG 119 din 2007? In ambele cazuri este o procedura judiciara care nu dureaza, cel mult 2 - 3 luni maxim. Nu asteptati ca debitorul sa fie dizolvat.
Urmariti daca se depune la Registrul Comertului o cerere de dizolvare pentru a putea formula de asemeni o cerere de opozitie impotriva dizolvarii pana cand va recuperati creanta.
Aveti mai multe posibilitati legale de recuperare. Folositi-le.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare firma suspendata din oficiu de onrc? sinbad sinbad buna ziua am o firma actualmente suspendata si care figureaza cu stoc de marfa. declaratiile fiscale au fost depuse la zi. ce se intampla daca decid ca nu ... (vezi toată discuția)
Neglijarea inchiderii societatii dupa perioada de suspendare marius.m marius.m buna ziua, Am un SRL suspendat 3 ani . Pe 01.05.2012 se implinesc cei 3 ani . Nu are datorii .Vreau sa o dizolv dar fara sa cheltui bani . Va fi trimisa ... (vezi toată discuția)
Doresc sa dizolv srl-ul, dar am la pierderi 40.000 de lei și contabilul mi-a spus să plătesc 3% pierderi ca să o pot dizolva. cum o pot închide fără să plătesc taxe adiționale? I-Rotaru I-Rotaru Doresc sa dizolv societatea, dar am la pierderi o suma de 40.000 ron. Contabilul mi-a spus sa platesc 3% din pierderi ca sa ajung pe zero ca sa pot dizolva ... (vezi toată discuția)