avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract imobil - consecintele neplatii diferentei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract imobil - consecintele neplatii diferentei de pret

ce risc imi asum ca vanzator, dupa noul Cod civil, daca cumparatorul nu-mi plateste diferenta de bani?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: DORISSS , utilizator 18:55, 3 Iunie 2013
Antecontractul de vanzare cumparare poate prevedea o clauza sanctionatorie pentru cumparator in sensul ca daca acesta nu plateste diferenta in termenul stabilit de comun acord, va pierde avansul platit. De asemenea se poate insera clauza precum ca vanzatorul poate solicita instantei de judecata indeplinirea sracinii de plata a diferentei cu plata despagubirilor pentru intarziere.

Nu exista riscuri in antecontract pentru vanzator atat timp cat cumparatorul platitor de avans nu isi indeplineste obligatia de plata a diferentei iar proprietatea / posesia nu a fost stramutata la acesta in conditiile clauzelor mai sus mentionate.
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2013
ContSters82289, utilizator
dar la notar mi s-a spus ca ajung in instanta ca sa-mi recuperez diferenta de bani si nici atunci nu este sigur deoarece cumparatorul poate sa-si ceara avansul (dupa noul Cod civil)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de achizitie imobil nou cristi71000 cristi71000 Buna ziua, trebuie sa semnez un antecontract pentru achizitia unei locuinte si as vrea sa stiu ce inseamna urmatorul paragraf care este in termeni prea ... (vezi toată discuția)
In instanta cu antecontract imobil DORISSS DORISSS eu sunt vanzatorul.........la notariat mi s-a spus ca neonorarea diferentei de bani de catre cumparator in termenul stipulat in antecontract duce la ajungerea ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)