avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare Disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare Disciplinara

Buna ziua . Nu stiu daca acesta este locul potrivit pentru problema mea dar mi-ar fi de ajutor niste pareri sincere din partea celor care cunosc termenul de INSTIGARE LA VIOLENTA.Pe scurt problema este urmatoarea:
Sunt angajat la o firma mare din Brasov cu aproximaiv 500 de salariati. In urma cu aproximativ 3 ani cand s-a deschis aceasta firma un baiat destept s-a gandit ca ar fi nevoie si de niste mancarica calda cea ce este chiar de apreciat,doar ca inca de la inceput au fost foarte multe probleme privind calitatea mancari,portiile primite,de multe ori mancarea intarzia cea ce afecta pe angajatii firmei deoarece inainte de a merge la masa trebuie sa te pontezi obligatoriu,daca ajungeai la ora 10.30 in cantina si mai era deja si coada iar mancarea incepea sa fie servita pe la ora 10.40 deja 10 minute pretioase se pierdeau, deci prin urmare coada pana la usa si acum grabestete si mananca repede ca doar te-ai pontat.
In urma cu 2 saptamani deci dupa aproximativ 3 ani am cazut de acord cu cativa dintre colegi de la segmentul in care lucrez sa luam initiativa de a face un boicot al comenzilor ce urmau sa fie efectuate peste 2 saptamani,am scris nemultumirea am lipit mai multe foi prin fabrica pe usii si pe panouriile de informare,prin care le ceream celorlalti colegi din firma sa nu isi comande de mancare pe perioada 3-7 iunie 2013 ptr.a incerca sa tragem un semnal de alarma in aceste probleme. Tin sa mentionez ca exista un caiet de reclamatii la intrare in cantina iar tot in apropiere de cantina pe un perete este pusa o cutie pentru sugestii si reclamatii pe care multi dintre noi le-au folosit de cele mai multe ori fara sa primim un raspuns inapoi. Azi 3.06.2013 am fost chemat de catre sefa personalului o ''mare'' directoare care taie si spanzura prin firma ptr a imi inmana o convocare scrisa in care voi fi tras la raspundere pentru ATENTIE:FAPTELE MELE DE INSTIGARE LA TULBURAREA LINISTII SI ORDINEI LA LOCUL DE MUNCA,PRECUM SI PROVOCAREA SAU SAVARSIREA UNOR ACTE DE VIOLENTA IN INCINTA SOCIETATII potrivit Art.63(n)din regulamentul de ordine interioara,am mai incalcat astfel urmatoarele:Art.8(2) din CODUL MUNCII,Art.63(n) si Cap 8 Art.68 din regulamentul de ordine interioara ct si Art.58(1)(a) din contractul colectiv de munca.Pe scurt in Art 58(1) se spune urmatorul lucru:
Executarea incorecta si neglijenta a atributilor de serviciu,distrugerea materialelor si a masinilor,precum si indeplinirea de activitati ce nu au legatura cu atributile de serviciu.
Rog mult si astept cat mai multe pareri din partea utilizatorilor acestui forum in special cei care lucreaza si cunosc bine legiile.
Subliniez ca nu am instigat pe nimeni la violenta lipind un afis pe care scria: Haideti impreuna sa boicotam vanzarile firmei X pe perioada 3-7 iunie,nu am pus nimanui pistolul la cap sa nu isi comande de mancare.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Procedura internare nevoluntara bolnav psihic andreea307 andreea307 Buna ziua, va scriu deoarece eu si familia mea ne aflam intr o situatie disperata: fratele meu e bolnav psihic, a fost internat de 2 ori la 9, ultimul ... (vezi toată discuția)
Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)
Bataie in club PaulaF PaulaF Data post: Miercuri, 15 Septembrie 2010, 23:25 Subiect: O problema Buna seara. Am si eu o problema si niste intrebari fara raspuns. Ma numesc Paula si ... (vezi toată discuția)