avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Rezilierea fara taxe a abonamentelor la internet
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Rezilierea fara taxe a abonamentelor la internet

Am un contract cu firma RDS-RCS incheiat pe data de 28/09/2012 pe o perioada de 18 luni,in primele 6 luni beneficiind de o reducere de 50% din pretul normal al abonamentului care era de 39 lei.In momentul de fata sunt nevoit sa ma mut de la adresa respectiva intr-o locatie unde serviciile RDS nu sunt accesible pentru a putea muta contractul.Intrebarea mea este daca pot rezilia abonamentul fara taxa de reziliere in baza legii nr. 161/2010?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:52, 3 Iunie 2013
S-ar putea sa aveti o clauza in contract care sa prevada asta, ati verificat ? Daca nu e prevazut, intrebati la ei.
O alta companie de profil permite rezilierea fara taxe in conditiile expuse de dvs, poate au si cei cu care aveti dvs contract.
Am verificat,taxa de reziliere ar fi cuantumul beneficiilor oferite de promotia pe 6 luni,deci in jur de 120 lei.Daca este prevazut in contract ca am beneficiat de o promotie la abonare sa inteleg ca nu pot rezilia abonamentul fara taxa?
cred ca ati citit numai aliniatul 1, nu si 2 :)

Art. 84
Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi Anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept.
Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale."

E dreptul dvs sa reziliati contractul, insa fara sa pricinuiti o paguba, comerciantul are dreptul sa fie despagubit. Ati beneficiat de o reducere de pret pt un anumit motiv, sa aveti contract cu furnizorul un an sau 2 pe cat ati semnat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract internet dupa legea 161/2010 daniel77 daniel77 Am fost client al unei firme ”A” ce oferea servicii de internet (am platit taxa de instalare 100 RON si abonamentul lunar, iar rezilierea s-a ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezilia un contract? AndraProca AndraProca Pot rezilia un contract incheiat intre mine si RDS pe o perioada de 1 an de zile avand in vedere ca nu au trecut decat opt luni din perioada contractuala? ... (vezi toată discuția)
Executare rcs&rds octavian.marius.dinu@gmail.com octavian.marius.dinu@gmail.com Am contractat un abonament de telefonie mobila de la RCS&RDS pe o perioada de un an, dar l am folosit ~doua luni - fără achizitia niciunui alt serviciu sau ... (vezi toată discuția)