avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acord construire in curte comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acord construire in curte comuna

Suntem doi proprietari intr-o casa cu 2 apartamente si curte comuna. Colocatarul meu doreste sa faca o constructie pe terenul comun (terenul se afla in indiviziune fortata cf. cu o hotarare judecatoreasca definitiva si nu poate fi impartit). Eu nu sunt de acord si din anumite motive nu doresc sa-i dau acordul. Nu este vorba de rea credinta, zona este si asa f aglomerata in constructii si chiar nu mai doresc o alta lipitura de constructie langa casa.ma poate obliga in instanta? Ce masuri de precautie imi pot lua. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: David & Zanescu S.C.P.A. , Avocat 19:47, 10 Iunie 2013
Nu primeste autorizatie de construire pe teren proprietate indiviza fortata. Dac totusi incepe sa construiasca sesizati Primaria pentru sistarea lucrarilor,etc..
Ma scuzati, raspunsul meu nu a fost complet. Chiar daca v-ar actiona in judecata nu ar putea obtine o hotarare care sa suplineasca lipsa consimtamantului d-voastra la edificare.
Ma ajutati si cu un raspuns pe aceeasi tema la intrebarea aceasta> Se schimba cumva situatia daca constructia este deja realizata fizic ( nu este receptionata sau intabulata), dar am obtinut anularea autorizatiei de construire, hot. definitiva la curtea de apel, motivul a fost chiar lipsa acordului pt aceasta constructie? In prezent urmarim sa aducem totul la faza initiala, adica demolarea.
Multumesc de raspunsuri.
AndaToma a scris:

Ma ajutati si cu un raspuns pe aceeasi tema la intrebarea aceasta> Se schimba cumva situatia daca constructia este deja realizata fizic ( nu este receptionata sau intabulata), dar am obtinut anularea autorizatiei de construire, hot. definitiva la curtea de apel, motivul a fost chiar lipsa acordului pt aceasta constructie? In prezent urmarim sa aducem totul la faza initiala, adica demolarea.
Multumesc de raspunsuri.

Este in primul rand obligatia Primariei sa ia masurile ce se impun pentru restabilirea situatiei anterioare, chiar sa solicite in instanta demolarea unei constructii edificata in conditii de nelegalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie construire anulata AndaToma AndaToma Buna, ca de obicei cand am nevoie de un sfat optim pt. problemele mele apelez cu incredere. Am obinut la curtea de apel anularea unei autorizatii de ... (vezi toată discuția)
Streasina in curtea mea just_me_12345 just_me_12345 Buna ziua! Vecinul meu a construit casa pe hotar, cu intreaga streasina (aproape un metru) pe terenul meu, si burlane puse aiurea, care nu isi indeplinesc ... (vezi toată discuția)
Pot fi emise doua autorizatii de urbanism pe aceeasi linie de hotar intre vecini? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat in instanta civila cu vecinul. Revendicare teren acaparat, demolare de constructii si de imprejmuire neautorizate. Instanta a decis sa mi se ... (vezi toată discuția)