avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie construire anulata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie construire anulata

Buna, ca de obicei cand am nevoie de un sfat optim pt. problemele mele apelez cu incredere.
Am obinut la curtea de apel anularea unei autorizatii de construire (o exindere apartament in curte comuna cu 2 coproprietari, teren aflat in indiviziune fortata). Constructia a fost realizata dar nu e facuta receptia si nu s-a facut intabulare, procesul a durat 3 ani si a apucat sa finalizeze constructia fizic pana la primele termene.
Intrebarea mea este ce se poate face mai departe, pana acum am sesizat primaria sa nu faca receptia lucrarii si sa ia masurile necesare si cartea funciara ca sa nu intabuleze constructia in eventualiatea in care primaria face o noua (eroare).
Ce se mai poate face astfel incat coproprietarul meu sa nu scape bazma curata? In mod legal ce se intampla acum? cine ia masurile?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AndaToma , utilizator 11:55, 5 Iunie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
As mai avea o intrebare, colocatarul doreste sa refaca autorizatia si vrea sa ma oblige in instanta sa-i dau acordul. Are sanse sa ma oblige?adica eu ca si coproprietar pur si simplu nu imi doresc o constructie in curtea comuna din mai multe motive. POT-ul e ocupat la maxim. Nu putem iesi din indiviziune.Este si o hotarare definitiva care sustine ca nu ne putem imparti nici cum terenul. Astept pareri si sfaturi.Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2013
AndaToma, utilizator
Intentia noastra este sa obtinem demolarea. care ar fi pasii ce trebuie urmati in acest sens?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord construire in curte comuna AndaToma AndaToma Suntem doi proprietari intr-o casa cu 2 apartamente si curte comuna. Colocatarul meu doreste sa faca o constructie pe terenul comun (terenul se afla in ... (vezi toată discuția)
Probleme garaj inchiriat bursul bursul Buna ziua Am avut un contract de inchiriere cu primaria pentru un loc de garaj in suprafata de 12 mp intr-o curte care a apartinut primariei. Casa ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil popcrys77 popcrys77 Care sunt pasii care trebuie urmati pentru vanzarea unui imobil construit de mine, cu autorizatie de construire, imobilul aflandu-se pe un teren pentru care nu ... (vezi toată discuția)