avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor dupa noul cod
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor dupa noul cod

buna seara, va rog din suflet sa imi spuneti ce sanse am sa obtin custodia copilului meu, mai exact vreau sa ies din tara cu copilul fara acordul tatalui pt ca acesta oricum nu si l-ar da. Mentionez ca nu am fost casatorita cu tatal copilului, acesta figureaza in certificatul de nastere ca tata, insa nu am locuit niciodata impreuna el locuind intr-un alt oras. Vine cam la 3 saptamani, o luna o luna si ceva sa il viziteze insa ne sustine financiar. Eu sunt divortata, am doi copiii minori din prima casatorie unde detin decizie definitiva si neavand niciun venit in tara mi s-a oferit sansa sa lucrez in strainatate insa nu plec fara copiii. Va rog mult daca ma poate indruma un avocat pt ca vreau sa deschid proces de incredintare si vreau sa stiu ce sanse am. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 17:33, 5 Iunie 2013
Cititi cu atentie raspunsul d-nei avocat Antoanela.
Instanta poate sa suplineasca semnatura, daca dovediti ca domnul se opune si daca dovediti ca deplasarea este neaparat necesara minorului, dar nu este obligata.
Incercati sa obtineti refuzul dansului in scris., ca sa dovediti ca se opune plecarii dvs.
Puteti sa-i scrieti o scrisoare recomandata cu continut declarat si cu confirmare de primire, sau un email.
instanta popate suplini consimtamantul daca dovediti urgenta, necesitatea plecarii si refuzul lui nejustificat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copii minori andreea1184 andreea1184 Daca tatal este plecat din tara si eu la randul meu vreau sa plec sa ma stabilesc cu copii in afara tarii cum pot proceda?Am vreo sansa daca actionez in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am un baietel de 8 ani caruia ii detin custodia ... AdeliMari AdeliMari Bună ziua , am un baietel de 8 ani caruia ii detin custodia exclusiva , tatal lui natural este inchis din motive foarte urate . Eu sunt recasatorita , iar ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa plec cu copilul din tara? dragalinapostolachemihaela dragalinapostolachemihaela Vreau sa inscriu copilul meu de 12ani la un club sportiv de lupte libere.Dar clubul respectiv duce copiii in cantonament in alte tari de mai multe ori pe an.Eu ... (vezi toată discuția)